19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απέδειξε πολλές φορές το ΑΠΟΕΛ ότι στα δύσκολα μπορεί !

Απέδειξε πολλές φορές το ΑΠΟΕΛ ότι στα δύσκολα μπορεί !

By on 15 Μαρτίου, 2019 0 4734 Views

Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος.

Με αφορμή την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν κάποια χρόνια το ΑΠΟΕΛ ήταν σε αυτή την θέση;
«Από την στιγμή που αποτελεί σημείο αναφοράς μετά από 7 χρόνια αντιλαμβάνεστε το μέγεθος. Τα τελευταία 3-4 χρόνια άλλαξε η δυναμικότητα του Τσάμπιονς Λιγκ. Για μια Κυπριακή ομάδα να παύει να αποτελεί υπέρβαση ακόμα και η παρουσία στους ομίλους, πόσο μάλλον και στους «8» της διοργάνωσης».

Λέγεται ότι το ντέρμπι που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κρίσιμο…
«Όποτε μπαίνεις στην διαδικασία των πλέι οφ πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Κοιτάζοντας την βαθμολογία πριν την έναρξη της 3ης αγωνιστικής, βλέπουμε ότι τα δικά μας αποτελέσματα μας έφεραν σε μια μειονεκτική θέση εν συγκρίσει με το πώς μπήκαμε στην β΄ φάση. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα ματς το οποίο μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας αν βρεθούμε στην πλευρά τον ηττημένων. Θα ανοίξει η διαφορά σε τέτοιο βαθμό που δεν θα εξαρτόμαστε μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα. Τώρα εξαρτάται από εμάς, να πάμε δηλαδή στο Τσίρειο να νικήσουμε να βρεθούμε στην πρώτη θέση. Το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει η ομάδα που είναι στην πρώτη θέση είναι να δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την κορυφή. Έχουμε ακόμα δυο προπονήσεις και πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε και να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιανδήποτε έδρα την Κύπρο. Αυτή είναι η φύση και αυτό μας επιτάσσει η ιστορία να κάνουμε».

Το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να νικήσει στα δυο τελευταία παιχνίδι και προκύπτει μια κριτική από τον κόσμο…
«Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ακόμα και μια νίκη μπορεί να φέρει μουρμούρα. Ο ΑΠΟΕΛίστας έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Από κει και πέρα θα πω κάτι. Στο 0-0 με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο, ήμασταν η ομάδα που ήθελε τη νίκη και προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να την κατακτήσει. Είμαστε η ομάδα που τα έχει με τον εαυτό της για την απώλεια κάποιων ξεκάθαρων ευκαιριών που έφεραν και απώλεια βαθμών. Κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε πιο σωστά όπως να σκοράρουμε. Δούλεψε αρκετά ο προπονητής σε αυτό τον τομέα για να παρουσιαστούμε πιο αποτελεσματικοί και να πάρουμε τη νίκη».

Μια αλήθεια επίσης είναι ότι το ΑΠΟΕΛ αντεπεξέρχεται στα δύσκολα και στα μεγάλα ραντεβού…
«Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο όμως. Απέδειξε πολλές φορές το ΑΠΟΕΛ ότι στα δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί αυτός ο κανόνας. Αυτό θέλουμε να δούμε από την ομάδα και γι’ αυτό δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές».

Για την κατάσταση των Βούρου και Καρλάο…
«Οι δύο ποδοσφαιριστές θα αξιολογούνται μέχρι και την τελευταία μέρα και θα περιμένουμε να δούμε αν θα προλάβουν την αποστολή. Όλοι οι υπόλοιποι προπονούνται κανονικά. Ανεξαρτήτως του ποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν εκτός, σαν ομάδα έχουμε την υποχρέωση και ο κάθε ποδοσφαιριστής να δώσει το 100% για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της».

Τι γίνεται με τον Βάτερμαν;
«Είναι θέμα να κρίνει ο προπονητής ότι είναι 100% έτοιμος και ο Μπόι Βάτερμαν και ο Τόμας Ντε Βινσέντι».

Για την βολιδοσκόπηση της Ομόνοιας για το Μακάρειο με αφορμή το γεγονός ότι και το ΑΠΟΕΛ έκανε κάποιες σκέψεις για το συγκεκριμένο στάδιο;
«Εμείς εξετάσαμε το ενδεχόμενο και δεν υπήρξε θέμα επίσης πρότασης για να μάθουμε την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Μακαρείου σταδίου. Δεν έχουμε λόγο εμείς αν θέλει η Ομόνοια να αγωνιστεί σε άλλη έδρα».

Για τις σκέψεις για το γήπεδο;
«Πάντα είναι στο τραπέζι, έγιναν διάφορες εργασίες σε αυτό το κομμάτι αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπορέσεις να βρεις την εξίσωση όσον αφορά την χρηματοδότηση. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο. Προσωπικά το έχω χαρακτηρίσει σαν το επόμενο μεγάλο βήμα που μπορεί να κάνει το ΑΠΟΕΛ».

Υπήρχε κάποια εξέλιξη με το θέμα των επενδυτών με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου στο εξωτερικό;
«Το είπαν και πριν το ταξίδι ότι αυτά είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας για εκμετάλλευση του εμπορικού ονόματος του ΑΠΟΕΛ και αν προκύψει κάποια ενέργεια που να δείχνει ότι πήγαμε ένα βήμα παρακάτω θα το πούμε. Ήταν μια επίσκεψη η οποία δεν έφερε κάτι για το οποίο μπορούμε να αναφερθούμε».

Υπήρξε κάποια αντίδραση από την μεριά του Νσούε για τον μονομερή τερματισμό του συμβολαίου του από πλευράς ΑΠΟΕΛ;
«Εμείς κάναμε όλες τις σωστές διαδικασίες και δεν ξέρουμε τι υπάρχει στην σκέψη του ποδοσφαιριστή».

Μέχρι που βρίσκεται η προπώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι της Κυριακής;
«Μέχρι τις 11:00 προπωλήθηκαν 800 εισιτήρια και ευελπιστούμε ότι θα εξαντληθούν τα 1300 και ο κόσμος θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στο Τσίρειο».