29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ :Aυτός είναι ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος…Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει έδρα

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ :Aυτός είναι ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος…Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει έδρα

By on 12 Μαρτίου, 2019 0 5189 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το ότι το ΑΠΟΕΛ δεν κερδίζει στην έδρα του στα τελευταία παιχνίδια και τη συνέχεια.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τη συνέχεια:
«Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σε ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη και προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο τέλος του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε να συμβιβάζεται στο τέλος του αγώνα, αυτή ήταν και τοποθέτηση που λέχθηκε από την ίδια την ΑΕΚ. Όταν δεν καταφέρνεις σε καθοριστικές ευκαιρίες να σκοράρεις, που θεωρώ ότι είναι αυτό που μας έλειψε, τότε δεν θα πάρεις τους τρεις βαθμούς. Αυτό μας στοίχισε γενικά στην εικόνα του αγώνα, μας λείπει το θέμα της ουσίας. Το έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν τελείωσε το οτιδήποτε, ακόμη είμαστε στην αρχή των πλέι οφ υπάρχουν ακόμη 8 παιχνίδια και είναι στα δικά μας πόδια για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι και σε όλα τα υπόλοιπα για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να στεφθούμε πρωταθλητές. Αυτή είναι η σκέψη μας, για αυτό το πράγμα θα δουλέψουμε. Έχουμε μπροστά μας μια εβδομάδα για να αφιερωθούμε στο παιχνίδι και να δουλέψουμε σε αυτό που χρειάζεται για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί πάμε στο Τσίρειο για να κερδίσουμε».

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του στα τελευταία παιχνίδια:
«Αν παίρναμε τις νίκες εκεί που τις χάσαμε σαφώς και θα ήταν βαθμολογική συγκομιδή. Γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για το θέμα του ότι δεν εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας και πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Κατ’ αρχήν, η βαθμολογία είτε εντός είτε εκτός έδρας μας έχει στη 2η θέση με δυο βαθμούς διαφορά από τον Απόλλωνα, εκτός έδρας είμαστε στην κορυφή, αφού είμαστε η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα, ενώ εντός είμαστε στην 3η θέση, 1ος είναι ο Απόλλωνας και 2η η ΑΕΚ, που έχουμε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς. Από εκείνη την άποψη, αν είχαμε καλύτερη επίδοση εντός έδρας θα είχαμε και βαθμολογικό πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα, αλλά το θέμα της έδρας, και δεν ξέρω πως θα εκληφθεί, θα το πω όπως το νιώθω και όπως το αντιλαμβάνομαι. Έδρα είναι η παρουσία του κόσμου, η πίεση του κόσμου, να νιώθουν οι ποδοσφαιριστές την πίεση του κόσμου. Αυτό το πράγμα είναι που κάνει τη διαφορά για να λέμε έδρα. Έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, το ΑΠΟΕΛ να εκμεταλλεύεται την έδρα του που είναι ακριβώς η ίδια ομάδα που παίζει και εκτός έδρας. Η ουσιαστική διαφορά είναι η έντονη παρουσία του κόσμου, υποστήριξη του κόσμου και στο ΓΣΠ συμβαίνει κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λογική της έδρας. Αντί να ακούς υποστήριξη και πίεση προς τον αντίπαλο, αυτό που ακούς είναι πίεση προς την δική σου ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η ατάκα του Τάκη Αντωνίου χθες σε τηλεοπτική εκπομπή. Η στιγμή που έπαιξε ρόλο η έδρα, δηλαδή η πίεση του κόσμου προς όφελος της ομάδας ήταν όταν δεν είχε δοθεί κίτρινη κάρτα σε μια φάση όπου προσπάθησε αμυντικός της ΑΕΚ να σταματήσει τον Τάμαρι από τα δεξιά και ο διαιτητής ορθά άφησε το πλεονέκτημα και ήρθε μετά από ένα λεπτό να δώσει την κίτρινη στην ΑΕΚ. Εκεί ο κόσμος με τη δική του δύναμη έπαιξε το ρόλο του, όχι πως θα το ξεχνούσε ο διαιτητής, αλλά έπαιξε το ρόλο του. Αν κάποιος συγκρίνει τη δύναμη που δείχνει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ στα εκτός έδρας και να πάρω ως καλύτερο παράδειγμα το πιο πρόσφατο παιχνίδι στο Τσίρειο όπου είχαμε 1200 οπαδούς που δεν σταμάτησαν λεπτό, σε σχέση με την ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ, τότε αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει ατμόσφαιρα της έδρας και τι συμβαίνει όταν δεν έχεις αυτή την ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα δεν παύει να είναι ένα γήπεδο το οποίο σαφώς το ΑΠΟΕΛ οφείλει να γνωρίζει καλύτερα και έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Για το θέμα της έδρας, επέτρεψε μου να πω ότι και την Κυριακή μετά από τόσες εκκλήσεις, τελικά είχαμε πιο λίγο κόσμο, είχαμε 4200 εκ των οποίων 200 οι φίλοι της ΑΕΚ. Παρά τις εκκλήσεις είχαμε πιο λίγο κόσμο. Σε ένα γήπεδο 22.000 δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει όταν δεν υπάρχει το αίσθημα της υποστήριξης. Μια παράμετρος είναι αυτή, η άλλη παράμετρος είναι ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο είχαμε κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε».

Για το ότι δεν κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει:
«Την ίδια ώρα είμαστε η ίδια ομάδα που πήγε σε μια από τις πιο δύσκολες, πιο δυνατές έδρες που υπάρχουν μέσα στο πρωτάθλημα και σκοράραμε 3 φορές. Είναι θέμα ψυχραιμίας, θέμα καθαρού μυαλού, θέμα ποιότητας και στο τέλος της ημέρας. Ειδικά στο προχθεσινό παιχνίδι φαινόταν από το πρώτο λεπτό. πως η ομάδα που θα σκόραρε πρώτη, αν ήταν το ΑΠΟΕΛ, θα μπορούσε να διαχειριστεί το σκορ γιατί η ΑΕΚ έδειξε στο τελευταίο 25λεπτο πως αυτό που ήθελε ήταν το βαθμό της ισοπαλίας».

Για το ότι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα:
«Δεν υπάρχει κάποιος εντός του ΑΠΟΕΛ που να μην πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν κάποιος κοιτάξει τα παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς υπάρχει κάποιο παιχνίδι που δεν ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο; Πέραν από το 1ο παιχνίδι του κ. Τραμετσάνι που ήμασταν συντηρητικοί με την ΑΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, σε ένα παιχνίδι όπου το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Από εκεί και πέρα, με τον εαυτό μας τα έχουμε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο, είναι τον ίδιο μας τον εαυτό, αυτός είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος».

Για τα αγωνιστικά:
«Ο Καρλάο θα αξιολογηθεί σήμερα, ένιωσε ένα σφίξιμο στην προθέρμανση. Ο προπονητής δν θέλησε να ρισκάρει και ορθά έπραξε. Από εκεί και πέρα θα δούμε σήμερα. Όλοι είναι στη διάθεση του προπονητή».