18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠEΤΕΒΙΝΟΣ:Το ΑΠΟΕΛ έμαθε στα δύσκολα. Το ίδιο να κάνουμε και στο πρωτάθλημα

ΠEΤΕΒΙΝΟΣ:Το ΑΠΟΕΛ έμαθε στα δύσκολα. Το ίδιο να κάνουμε και στο πρωτάθλημα

By on 7 Μαρτίου, 2019 0 7367 Views

Για την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ σε βάρος της ΑΕΚ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

«Χρειάστηκε δύο φορές να έρθουμε από πίσω και καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε μια πολύ σημαντική πρόκριση που μας διατηρεί ζωντανούς στην υπόθεση τίτλος. Ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από πολλά λάθη. όταν όμως βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δείξαμε τις περισσότερες απαιτήσεις για να γυρίσει το αποτέλεσμα. Ρισκάραμε μέσα από τις αλλαγές αλλά αυτό μας δικαίωσε. Δεν ξέρω πόσες ομάδες έχουν πετύχει τρία γκολ στην Αρένα. Είμαστε η μόνη ομάδα που σκόραρε σε βάρος της ΑΕΚ στο τελευταίο διάστημα και στα τρία παιχνίδια που δώσαμε τις προηγούμενες 15 μέρες.

Είμαστε μια ομάδα που στην επιθετική γραμμή συνήθως έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Χθες ήταν γύρω στα 22 χρόνια, αφού αγωνίζονταν οι Νατέλ, Μπάλογκ και Βιντιγκάλ. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν ψυχολογία και τους ζυμώνουν σε μια άλλη λογική, του πνεύματος του νικητή που καλλιεργούμε και θέλουμε να διατηρούμε. Πρέπει να κοιτάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κύπελλο μας έχει βάλει δύσκολα. Δεν είχαμε καμία εύκολη πρόκριση μέχρι στιγμής, ούτε και θα έχουμε. Το ΑΠΟΕΛ έμαθε στα δύσκολα. Το ίδιο να κάνουμε και στο πρωτάθλημα».

Για τα αγωνιστικά…

«Οι Γιάκολις και Καζού έμειναν εκτός και ήταν επιλογή του προπονητή. Για τον Ντε Βινσέντι ήταν θέμα ετοιμότητας, ενώ τον Βάτερμαν ήθελε να τον προφυλάξει ο προπονητής».

Για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ και για τη στήριξη του κόσμου στο υπόλοιπο της περιόδου…

«Οποιαδήποτε απώλεια μπορεί να σημαίνει και απώλεια της κορυφής. Είμαστε μια ομάδα που έχει προσέλευση γύρω στα 500 άτομα στα εκτός έδρας παιχνίδια και 4.000 στην έδρα μας. Αυτό δεν μας δίνει καμία δυναμική. Μπαίνουμε στα δύσκολα και έχουμε την πρόκληση για την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενους πρωταθλήματος. Πρέπει ο ΑΠΟΕΛίστας να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να πετύχει το ΑΠΟΕΛ. Το τι πάει να πετύχει είναι κάτι μοναδικό. Τέτοιες ευκαιρίες, έχουμε μια κάθε 100 χρόνια».

Για την επέτειο της πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λιόν…

«Στη λογική για το αν θα το ξαναζήσουμε αυτό που λέω είναι ποτέ μην λες ποτέ. Όπως έγινε την πρώτη φορά μπορεί να ξαναγίνει. Μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα πράγματα. Το ΑΠΟΕΛ πήγε και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Μη ξεχνάμε ότι θα έχουμε και το Γιουρόπα Λιγκ 2. Να μην σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε».