19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει…Θρυλική ανατροπή και πρόκριση

Το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει…Θρυλική ανατροπή και πρόκριση

By on 6 Μαρτίου, 2019 0 5235 Views

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» με το ΑΠΟΕΛ να χαμογελάει στο τέλος. Η ΑΕΚ κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 89’, όμως οι γαλαζοκίτρινοι μέσα σε τρία λεπτά πέτυχαν δυο γκολ. Ο Καταλά σκόραρε στο τέλος, όμως η πρόκριση βάφτηκε γαλαζοκίτρινη.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί. Με την πάροδο όμως του πρώτου 15λεπτου, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ανέβηκε και έφτασε στο γκολ στο 22’ με προβολή του Γιάννου. Οι γηπεδούχοι που ανέβασαν το ρυθμό του παιχνιδιού, παίζοντας με γρήγορες αντεπιθέσεις είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, ένα λάθος του Ιγκόρ στο 37’ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε την ευκαιρία στον Βιντιγκάλ να φτάσει απέναντι από τον Τόνιο και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις φάσεις να είναι λιγοστές μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ κατάφερε όμως να πάρει προβάδισμα με τον Φλοριάν στο 65’ από την άσπρη βούλα. Με τον χρόνο να κυλάει υπέρ της, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα, όμως το ΑΠΟΕΛ… έκανε την εμφάνισή του στο τέλος. Αρχικά στο 89′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Νατέλ να αξιοποιεί πέναλτι, και στο 90+2 με τον Εφραίμ έφερε… τούμπα το παιχνίδι. Ο Καταλά ισοφάρισε στο 90+4 με δυνατή κεφαλιά, όμως δεν υπήρχε άλλος χρόνος για την ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση. Έτσι, το ΑΠΟΕΛ, έδειξε ψυχικά αποθέματα, παίρνοντας την πρόκριση στο τέλος, αποκλείοντας την κάτοχο του τροπαίου από τη συνέχεια του θεσμού.

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Λαρένα, Σάστρε, Χέφελ, Ιγκόρ, Τέτε(61′ Φλοριάν), Ακίνο(83′ Τζεφρέν), Γιάννου

Στον πάγκο: Τούμπας, Αναστασίου, Γκαρσία, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Ρουσιάς

ΑΠΟΕΛ: Ρόμο, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Φακινέττι, Σόουζα, Ζαχίντ(73′ Μπέζιακ), Μοράις(88′ Εφραίμ), Νατέλ, Βιντιγκάλ, Μπάλογκ(81′ Τάμαρι)

Στον πάγκο: Θεοδουλίδης, Αρτυματάς, Ρουέδα, Γκέντσογλου, Αλωνεύτης, Καρλάο

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λεόντιος Τράττος (Α. Ανδρέου. Α. Μιχαηλίδης), Λ. Σωτηρίου (Α. Γεωργίου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καταλά(2η), Σάστρε / Ζαχίντ, Βιντιγκάλ, Μοράις, Ρόμο, Μπέζιακ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ
ΘΕΑΤΕΣ: 3000 περίπου