24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Μίλαν Τραΐκοβιτς από την Σερβία στην Κύπρο. Από τον Απόλλωνα στον στίβο

Μίλαν Τραΐκοβιτς από την Σερβία στην Κύπρο. Από τον Απόλλωνα στον στίβο

By on 4 Μαρτίου, 2019 0 1559 Views

H Kύπρος πανηγυρίζει με περηφάνεια μια σπουδαία επιτυχία για τον κυπριακό αθλητισμό, αφού ο Μίλαν Τραΐκοβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 60 μ. μετ’ εμποδίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη! Ο Μίλαν, έκανε μια εξαιρετική επίδοση και… σταμάτησε το χρονόμετρο στο 7.60, 9 δευτερόλεπτα καλύτερη επίδοση από αυτή που έκανε στον ημιτελικό που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής.
Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου σε αυτό το επίπεδο αγώνων και δικαίωσε της προσδοκίες όσων τον θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλητισμούς μας.
Αυτή δεν είναι η πρώτη του διάκριση στον διεθνή χώρο ενώ χάρη στις επιτυχίες του αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της Κύπρου για το 2016 από την ΕΑΚ και τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού που διοργάνωσε η ΕΑΚ τον Δεκέμβριο του 2016.

Για να γνωρίσετε τον Μίλαν διαβάστε την σύντομη αναδρομή για την ιστορία του πριν τον άθλο της 3/3/2019:
Γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 199 στην περιοχή Σουρντούλιτσα, της Πρώην Γιουγκοσλαβίας
Απέκτησε την Κυπριακή υπηκοότητα
Έχει Ύψο 1.87 μ και Βάρος 72 kg
Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αγαπά την Κύπρο και την σέβεται σαν πατρίδα του αφού εδώ βρήκε η οικογένεια του την μόνιμη στέγη της μετά την προσφυγιά λόγω του πολέμου στην Σερβία. Εδώ μεγάλωσε, εδώ μορφώθηκε ,με την φανέλα της Κύπρου αγωνίστηκε και διακρίθηκε και χάρη σε αυτόν ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος με την σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς (σερβικά: Милан Трајковић‎) λοιπόν, είναι Σερβικής καταγωγής Κύπριος αθλητής του στίβου με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες στο δρόμο με εμπόδια. Γεννήθηκε στην πόλη Σουρντούλιτσα της Σερβίας και μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Κύπρο εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Σερβία το 1999. Από νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το πoδόσφαιρο , ενώ στην Κύπρο εντάχθηκε στις τάξεις των ακαδημιών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα Λεμεσού. Παρά την επιτυχημένη παρουσία του στο ποδόσφαιρο, ξεκίνησε παράλληλα την ενασχόλησή του με τον στίβο όπου και πέτυχε σημαντικές διακρίσεις στη συνέχεια.
Σημαντικές Διακρίσεις
Οι σημαντικότερες του διακρίσεις είναι η κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στα Δρόμο με εμπόδια 110μ. στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2013 και το 2015 με χρόνους 14.03[4] και 13.86[5] αντίστοιχα.

Κατά την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, o Τραΐκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Δρόμου 110μ με εμπόδια με χρόνους 13.41 και 13.31 στους ημιτελικούς. Με αυτή του την πρόκριση, αποτελεί τον μοναδικό Κύπριο αθλητή που προκρίνεται στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς εκπροσωπώντας την Κύπρο στον τελικό των 110μ με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο τον Αυγουστο του 2016
Ατομικά και Παγκύπρια Ρεκόρ
Το ατομικό του ρεκόρ είναι 13.31 στο αγώνισμα του Δρόμου 110μ με εμπόδια στον ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και 7.67 στο αγώνισμα του Δρόμου 60μ με εμπόδια στον Πειραιά το 2015. Και τα δύο ατομικά του ρεκόρ αποτελούν παγκύπρια ρεκόρ.