26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανατροπή τίτλου γαι την Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Μέσι

Ανατροπή τίτλου γαι την Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Μέσι

By on 23 Φεβρουαρίου, 2019 0 412 Views

Η Σεβίλλη προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Μέσι ήταν από άλλο πλανήτη και με χατ-τρικ και ασίστ οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ένα διπλό (2-4) που την φέρνει πιο κοντά στον τίτλο.
Αν είσαι οπαδός της Σεβίλλης είσαι στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Θες να τον εξαφανίσεις, να τον εξολοθρεύσεις, να τον σβήσεις από την μνήμη σου. Δεν θες να υπάρχει αυτός ο τύπος που στοιχειώνει κάθε βράδυ τα όνειρα σου.

Την έχει βρει απέναντι του 37 φορές στην καριέρα του. Σχεδόν ποτέ δεν την άφησε παραπονεμένη. Η Σεβίλλη είναι η καλύτερη πελάτισσα του Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει απέναντι της 36 γκολ (!), βάλτε μέσα και άλλες 16 ασίστ! Ο εφιάλτης των Ανδαλουσιανών επέστρεψε στο «Ραμόν Σαντσέθ Πιθχουάν» και έδωσε μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της καριέρας του!

Η Σεβίλλη ήταν καλή. Πολύ καλή. Πάτησε πάνω στην επιβάρυνση των Καταλανών από το παιχνίδι με την Λιόν και προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο μέρος, τιμωρώντας το άθλιο αμυντικό τρανζίσιον των «μπλαουγκράνα». Δύο γκολ από Χεσούς Νάβας (22’) και Μερκάδο (42’) έκαναν τους γηπεδούχους να πιστεύουν ότι είναι η μέρα τους.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε βυθισμένη στην μετριότητα, αν δεν υπήρχε το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης με απίθανο απευθείας βολέ του Μέσι (26’, 1-1) μετά από σέντρα του Ράκιτιτς, θα ήταν ένα ημίχρονο χωρίς το παραμικρό σημείο αναφοράς.

Κάπου εκεί στην ανάπαυλα, ο Λίο είπε να ξαναγίνει μία ομάδα μόνος του. Αυτό που ακολούθησε ήταν εκπληκτικό, εξωπραγματικό, πανέμορφο.

Οι δύο αλλαγές του Βαλβέρδε (Ντεμπελέ, Σέρζι Ρομπέρτο) έδωσαν επιπλέον πνοή και το γήπεδο κατηφόρισε. Το 2-2 ήρθε από ένα νέο πανέμορφο γκολ του Μέσι, ο οποίος με το… κακό του πόδι το δεξί, σημάδεψε από το ύψος της περιοχής τον ουρανό των διχτύων του Βάτσλικ για την νέα ισοφάριση (67’).

Η ψυχολογία είχε γυρίσει και το ματς φώναζε ότι πάει για διπλό. Ο Βάτσλικ απέκρουσε νέο εκπληκτικό σουτ του Μέσι (72’), όμως ο Αργεντινός πήρε το αίμα του πίσω (85’). Με απίθανο τσιμπηματάκι μετά από εξοστρακισμένο σουτ του Ντεμπελέ, έκανε το τέλειο πλασέ για το 2-3 (85’) και αφού ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, είπε να σερβίρει και για κανέναν άλλον.

Ο Αργεντινός με πάσα πάρε-βάλε στις καθυστερήσεις βρήκε τον Λουίς Σουάρες κι εκείνος με σκαφτό πλασέ έκανε το 2-4, σε μία νίκη μισό πρωτάθλημα (+10 από την Ατλέτικο) λίγο πριν από τα κολλητά clasicos σε κύπελλο και πρωτάθλημα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.