29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βαθμολογία UEFA: Επεσε στην 14η θέση η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού

Βαθμολογία UEFA: Επεσε στην 14η θέση η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού

By on 22 Φεβρουαρίου, 2019 0 409 Views

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, οι Τσέχοι είδαν την Σλάβια να περνάει από το Βέλγιο κι έτσι η Ελλάδα έπεσε στην 14η θέση. Μοναδικός κίνδυνος οι Κροάτες που συνεχίζουν με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ευρωπαϊκή σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη έκλεισε με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποκλείστηκε και ο τελευταίος εκπρόσωπος της Ελλάδας, μιας και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός από τη Ντιναμό Κιέβου.

Οι Τσέχοι όπως αναμενόταν είδαν την μία από τις δύο ομάδες που είχαν να προκρίνεται στους «16» του Europa League. Η Σλάβια Πράγας έκανε διπλό μέσα στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ, έδωσε βαθμούς στην χώρα της και η Τσεχία πέρασε την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία.

Το χειρότερο σενάριο ήρθε από την Κροατία. Αρχικά μας βόλευε η νίκη-πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Βικτόρια Πλζεν μιας και απέκλειε την μία από τις δύο ομάδες της Τσεχίας. Ομως από την στιγμή που η Σλάβια προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πλέον πρέπει να κοιτάμε και τι θα κάνει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη συνέχεια της διοργάνωσης. Μπορεί η Κροατία να είναι στην 17η θέση και η Ελλάδα στην 14η όμως οι διαφορές είναι μικρές.

Για την ακρίβεια μόνο 725 βαθμοί. Δηλαδή για τους Κροάτες μία νίκη και μια ισοπαλία. Εάν έχει μια ευνοϊκή κλήρωση δηλαδή είναι πολύ πιθανό να τερματίσει και στην 15η θέση η Ελλάδα!