29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κραυγή αγωνίας από τον Ουζόχο:Παρακαλώ πρέπει να με σκεφτούν και το μέλλον μου γιατί ήρθα στην Κύπρο να παίξω

Κραυγή αγωνίας από τον Ουζόχο:Παρακαλώ πρέπει να με σκεφτούν και το μέλλον μου γιατί ήρθα στην Κύπρο να παίξω

By on 21 Φεβρουαρίου, 2019 0 2427 Views

Aπογοητευμένος και πικραμένος ο Φράνσις Ουζόχο μίλησε στον Alpha για τα όσα έζησε στη δίνη του θέματος με το δελτίο υγείας του.


«Η Κύπρος έχει πολύ καλό πρωτάθλημα. Αλλά τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Αν αυτό το πρωτάθλημα θέλει να εξελιχθεί, πρέπει να το πω… δεν γίνεται να έρχεσαι και να με τιμωρείς για κάτι που δεν γνωρίζω. Έχω κάποιο πρόβλημα; Είμαι ένοχος για οτιδήποτε συμβαίνει; Δεν το νομίζω. Άρα, η Ομοσπονδία πρέπει να κάνει κάτι, πιστεύω, γιατί αν με βάζουν σε αυτή την κατάσταση όλη η Ευρώπη παρακολουθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί κακή εικόνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Δεν είναι μόνο για εμένα, επηρεάζει την εικόνα της ίδιας της χώρας. Όταν συμπεριφέρεσαι σε ένα ξένο που ήρθε από την Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο με αυτό τον τρόπο, τον τιμωρείς για κάτι που δεν φταίει, νομίζω άλλοι άνθρωποι θα φοβηθούν να έρθουν εδώ γιατί όταν περάσεις από όλα αυτά, σκέφτεσαι καλύτερα, και βλέπεις ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι καλυμμένος, ο ποδοσφαιριστής δεν προστατεύεται», είπε.

Ο Φράνσις Ουζόχο, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν άμεσα στην υπόθεση.
Ερωτηθείς κατά πόσο περίμενε να υπάρξει τόση κάλυψη από τα ΜΜΕ όταν αποφάσιζε να έρθει στην Κύπρο απάντησε:

“Δεν περίμενα να γίνω γνωστός για κάτι κακό. Ήθελα να έρθω στην Κύπρο για να αποδείξω στον εαυτό μου και στην Κύπρο και σε όλους ότι είμαι αρκετά καλός ώστε να παίξω αυτό το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, αλλά σε αυτή την κατάσταση… αυτό δεν ήταν σχέδιό μου», τόνισε.

Ενώ ανησυχεί ότι η όλη ιστορία θα επηρεάσει και την καριέρα του.

«Σίγουρα θα επηρεαστεί η καριέρα μου αν δεν παίζω πλέον. Όπως είπατε έχω το Nations Cup τον Ιούνιο και πρέπει να παίξω. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ήρθα στην Κύπρο για να παίξω ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα να παίξει. Αν δεν παίξω για 3 μήνες, η Νιγηρία έχει εξαιρετικούς τερματοφύλακες που παίζουν σε Α` Κατηγορία στην Ευρώπη και την Αφρική. Άρα αν δεν παίξω σίγουρα η θέση μου στην ομάδα περιπλέκεται. Μπορεί να χάσω τη θέση μου στην ομάδα. Δεν συζητείται ότι θα χάσω τη θέση μου στην ομάδα», επισήμανε.

Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί και για τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν ότι ψεύδεται για την ηλικία του.

«Γίνομαι 21 αυτόν τον χρόνο, στις 28 Οκτωβρίου, γιατί μπερδεύεστε;»

Ως καταληκτικό σχόλιο ανέφερε τα εξής:

«Είπα όσα ήθελα να πω. Το μόνο που θα επαναλάβω στον κόσμο που έχει την εξουσία να αποφασίσει αν θα παίξω ή όχι, πρέπει να αποφασίσουν με δίκαιο τρόπο. Δεν μπορώ να είμαι ένοχος για κάτι, μιας και δεν έκανα κάτι λάθος.Όταν αποφασίζουν πρέπει να με έχουν υπόψη γιατί τώρα αυτό αφορά εμένα, την καριέρα μου και όχι την ομάδα, πλέον. Οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρουν, παρακαλώ πρέπει να με σκεφτούν και το μέλλον μου γιατί ήρθα στην Κύπρο να παίξω. Πολλοί Νιγηριανοί παρακολουθούν την Κύπρο. Δεν νομίζω ότι είναι καλό τόσο για εμένα όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο».