24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας με τριάρα πλησίασε την κορυφή(Παράπονα της Αλκής για το πέναλτι)

Ο Απόλλωνας με τριάρα πλησίασε την κορυφή(Παράπονα της Αλκής για το πέναλτι)

By on 16 Φεβρουαρίου, 2019 0 2701 Views

Με νίκη 1-3 πέρασε το εκτός έδρας εμπόδιο της Αλκής ο Απόλλωνας και πλησίασε στους δυο βαθμούς την κορυφή μετά το Χ του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ και περιμένει την έκβαση της ένστασης του για τον αγώνα με την Ανόρθωση ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.
Η Αλκή που πάλεψε για κέρδος έχει παράπονα από την διαιτησία ιδιαίτερα για το πέναλτι στο 7΄με το οποίο προηγήθηκε ο Απόλλωνας. Ο διαιτητής ξεγελάστηκε στην φάση αφού δεν υπήρχε παράβαση και μάλλον κίτρινη για εκμαίευση πέναλτι ήταν η φάση αφού ο Ζελάγια τράβηξε το πόδι το στο πόδι του αντιπάλου και έπεσε. Το γρήγορο γκολ έδωσε καλύτερη ψυχολογία στον Απόλλωνα που έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα παρά τα προβλήματα απουσιών που είχε και την φυγή…του Μαγκλίτσα. Η Αλκή ισοφάρισε όμως για πολύ λίγο κράτησε αφού ο Απόλλωνας αντέδρασε και πέτυχε άλλα δυο γκολ που του χάρισαν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.Με βάση την συνολική εικόνα του αγώνα ασφαλώς η νίκη του Απόλλωνα ήταν δίκαιη

Πολύ νωρίς οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ στο 8΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ζελάγια και εκτέλεσε ο ίδιος. Οι φιλοξενούμενοι δεν καθάρισαν και η μπάλα τους τιμώρησε.
Στην πρώτη τη αντεπίθεση στην επανάληψη η Αλκή έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Ιβάν Κάρλος στο 63΄ και κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο Απόλλωνας.
Με δυο γκολ σε ένα δίλεπτο με φάουλ του Μπρου στο 69΄ και κεφαλιά του Σκέμπρι στο 71΄ το σκορ πήγε στο 1-3.
ΑΛΚΗ (Κ.Σακκάς): Πάρντο, Χαραλάμπους, Σταρόκιν, Σερφά, Χριστοφή, Ακόστα, Τραιτσέφσκι, Γουίκς (60΄ Καντάτσια), Μπελαμειρί, Σταύρου, Κάρλος

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Σ.Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού, Ζοάο Πέδρο, Σελίμοβιτς, Ουεντραόγκο, Σακέτι, Μπρου (78΄ Καραγιόλ), Παπουλής, Περέιρα, Σαρδινέρο (77΄ Σκέμπρι), Ζελάγια (78΄ Κυριάκου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους/Σελίμοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Νεόφυτος Νεοφύτου (Μ. Μαρίνου, Τηλ. Τηλεμάχου) Λ. Τράττος (Χ. Νικολαΐδης)