18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

ΙΩΝΑΣ:Να μην παραμείνει οτιδήποτε αμφισβητούμενο.

By on 6 Φεβρουαρίου, 2019 0 4409 Views

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσιας Τάξης, Iωνάς Νικολάου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είχαν συνάντηση σήμερα με φόντο το νομοθετικό πακέτο που θα προωθήσει ο υπουργός στη Βουλή, σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, σε δηλώσεις που παραχώρησαν στα ΜΜΕ, κλήθηκαν να σχολιάσουν και την υπόθεση του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο, σε σχέση με την καταγγελία του Απόλλωνα στην Αστυνομία. Και οι δυο τόνισαν ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία και πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης:
«Η αρμοδιότητα του Υπουργείου όσον αφορά την διερεύνηση ποινικών αδικημάτων είναι περιορισμένη, είναι περισσότερο αρμοδιότητα της Νομικής Υπηρεσίας. Όμως, λόγω του ότι πρόκειται πράγματι για σοβαρή καταγγελία, πολύ σωστά ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως η καταγγελία αυτή διερευνηθεί από το ΤΑΕ Αρχηγείου, εκεί που ουσιαστικά διερευνώνται όλες οι πολύ σοβαρές υποθέσεις. Από εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις… Πρόθεση είναι να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος αυτή η καταγγελία που έχει γίνει ούτως ώστε να μην παραμένει οτιδήποτε το οποίο να είναι αμφισβητούμενο. Από εκεί και πέρα, ο χειρισμός της όλης υπόθεσης, σίγουρα είναι από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας, απ’ όπου και θα δοθούν οι οδηγίες για το τι θα γίνει περαιτέρω, είτε για πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, είτε για την προώθηση της υπόθεσης σε οποιαδήποτε άλλα όργανα όπως είναι το δικαστήριο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ:
«Είναι ένα θέμα το οποίο, βέβαια, μπορεί να φαίνεται ότι ξεφεύγει από τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων ενός πολιτικού κόμματος, όμως θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές οι καταγγελίες, οι οποίες γίνονται από το σωματείο του Απόλλωνα και θα πρέπει να διερευνηθούν. Αν όντως έχει γίνει πλαστογραφία τότε, αντιλαμβάνεστε, ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα και είναι θέμα που αφορά ευρύτερα την πολιτεία. Χρειάζεται λοιπόν η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Θεωρώ πως είναι υποχρέωση της Αστυνομίας και του Υπουργείου να εξιχνιάσουν πλήρως την υπόθεση».