18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Δεν (Χ)άλασε Δόξα και Ν.Σαλαμίνα το 1-1

By on 3 Φεβρουαρίου, 2019 0 15618 Views

Δόξα και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στο Μακάρειο Στάδιο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το 1-1 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, που στην τελική δεν… χάλασε καμία εκ των δυο ομάδων.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να ελέγξει την αναμέτρηση και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις. Ωστόσο, η Δόξα ήταν αυτή που απείλησε στο 20’ όταν ο Νελσίνιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως το τελείωμά του κατέληξε έξω. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 24’ ο Κίνγκσλεϊ άνοιξε το σκορ με προσωπική ενέργεια, όπου έφτασε έξω από την περιοχή και νίκησε τον Γκρεμσλ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του Α’ ημιχρόνου, παρά την προσπάθεια της Δόξας, που είχε την κατοχή και προσπάθησε κυρίως μέσα από στημένες φάσεις να απειλήσει.

Στην επανάληψη, η Δόξα έδειξε διάθεση να απειλήσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Το κατάφερε στο 59′ του αγώνα, όταν σε ένα κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά, ο Αρτάμπε ανέβηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Βεσελόφσκι. Από εκείνο το λεπτό και έπειτα, οι δυο ομάδες προσπάθησαν κυρίως να μην δεχθούν κάποιο τέρμα. Έτσι, το 1-1, δίνει από ένα βαθμό στις δυο ομάδες εν όψει της συνέχειας.

*Ο Ελουντού συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσει το παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Δόξα: Γκρεμσλ, Περέιρα, Λουίς Κάρλος, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Χατζηβασίλη(57′ Μπατέν), Αλεξάνδρου(90+1 Ζατλ), Αρτάμπε(67′ Τίνκου), Μιτρέα, Σωτηρίου, Νελσίνιο

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Φουστάρ, Άγκους, Κίνγκσλεϊ, Τζαΐλσον(44′ Μιντίκκης), Κωστή(64′ Νουρ), Χριστοφόρου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Κορέια, Ελουντού(79′ Σιαθάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόλιεβιτς, Ασαμόα / Κορέια, Ελουντού(3η)

ΓΗΠΕΔΟ: Μακάρειο
ΘΕΑΤΕΣ: 400 περίπου