20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με σθένος η Κυρία κέρδισε τον Απόλλωνα. Ντούρις το γκολ , Ουζόχο το κράτησε

Με σθένος η Κυρία κέρδισε τον Απόλλωνα. Ντούρις το γκολ , Ουζόχο το κράτησε

By on 2 Φεβρουαρίου, 2019 0 4003 Views

Ο Ντούρις αποδείχθηκε δήμιος του Απόλλωνα αφού όπως και στον Α΄ γύρο έτσι και σήμερα μ δικό του γκολ η Ανόρθωση πήρε μια σπουδαία νίκη που την κρατά στην πρώτη εξάδα με αναπτερωμένο ηθικό. Ο Απόλλωνας δεν αξιοποίησε την ήττα του ΑΠΟΕΛ και έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή αν και ήταν καλύτερος και είχε ευκαιρίες και δοκάρια. Η Ανόρθωση εκτός από το τρίποντο κέρδισε και δικά της παιδιά που έπαιξαν και διακρίθηκαν αλλά και τον Ουζόχο που με την πρώτη κέρδισε την εμπιστοσύνη και το χειροκρότημα. Είναι μια νίκη που θα ενεργήσει σαν ηρεμιστικό για την Ανόρθωση και η ήττα υποχρεώνει τον Απόλλωνα να εντείνει τις προσπάθειες του και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του.

Στο Α΄ ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και η ομάδα που μπορούσε να σκοράρει πρώτη όμως το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Ζελάγια στο 22΄ενώ στο 30΄ο Ουζόχο έδωσε διαπιστευτήρια και κέρδισε τα πρώτα χειροκροτήματα όταν απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινό σουτ του Περέιρα.
Και ενώ ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή και κυνηγούσε το γκολ και η Ανόρθωση αμυνόταν με σθένος ,σε μια αντεπίθεση στο 39΄ο Στεφανέλι έδωσε εξαιρετική κάθετη ασίστ στον Ντούρις που πέρασε τον Βάλε και πέτυχε το 1-0 σημειώνοντας το τρίτο φετινό του εναντίον του Απόλλωνα αφού πέτυχε και δυο στο Τσίρειο στον Α΄ γύρο. Στο 45΄παρολίγο να ισοφαρίσει ο Περέιρα ωστόσο ο Βίκτορ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έδιωξε σε κόρνερ.

Νωρίτερα ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι όταν ο Σίλντενφελντ φάνηκε να σπρώχνει αντίπαλο και να διώχνει με το κεφάλι. Ήταν μια φάση στην οποία αν έδινε πέναλτι ο διαιτητής δεν θα ήταν λάθος. Πέναλτι θα μπορούσε να δοθεί και στην Ανόρθωση στο 93΄σε μαρκάρισμα του Χάμπου στον Κυριάκου. Και τα δυο πάντως δεν ήταν ξεκάθαρες περιπτώσεις για πέναλτι
Στο Β΄ ημίχρονο η πίεση του Απόλλωνα έγινε ακόμα πιο έντονη και πολιορκούσε την περιοχή της Ανόρθωσης όμως αντιμετώπιζε την σθεναρή αντίσταση της άμυνας της Ανόρθωσης ενώ στο 58΄ η τύχη πάλι του γύρισε την πλάτη όταν ο Παπουλής έπιασε το φαλτσαριστό σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ουζόχο. Ακολούθησαν κάποιες ομηρικές μάχες στην περιοχή της Ανόρθωσης ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων πάλευε με σθένος.
Στο 78΄ η Ανόρθωση βρήκε ευκαιρία να τελειώσει το παιγνίδι όταν ο Ιωάννου έδωσε στον Κοφί που βγήκε μόνος αλλά το πλασέ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάλε και ένα λεπτό αργότερα πάλι ο Βάλε σε πλασέ από πλάγια του Φ. Κυριάκου. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε και 5ος Κύπριος ,ο Γ. Οικονομίδης.


–Ο Στρέπελ υποχρεωτικά έπαιξε με τρεις Κύπριους στην αρχική 11αδα.Οι υποχρεωτικές απουσίες των Ντουγκλάο –Μπεσάτ και οι συνεχιζόμενες άσχημες εμφανίσεις του Ράγιος έδωσαν την ευκαιρία στους Εγγλέζου, Αρτυματά και Ιωάννου να παίξουν στην αρχική 11αδα και η Ανόρθωση γλύτωσε το πρόστιμο. Σαφώς και ο Στεφανέλι δικαίωσε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα. Ήταν ρίσκο να παίξει ο Ουζόχο χωρίς προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα όμως δικαιώθηκε ο προπονητής αφού ο Νιγηριανός έδειξε ετοιμότητα. Ίσως και να αντιλήφθηκε ότι κακώς τόσο καιρό αγνοούσε τους Κύπριους και επέμενε σε παίκτες που βάδιζαν στο γήπεδο. Καλός ήταν και ο Φ. Κυριάκου όταν μπήκε αλλαγή.
Ο Απόλλωνας προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα και η τύχη… Ενώ πλήρωσε την πρώτη αδράνεια στο κέντρο του γηπέδου από την οποία προήλθε το γκολ της Ανόρθωσης, δεν αξιοποίησε την υπεροχή και τις ευκαιρίες του ενώ ήταν βρήκε αντίπαλο και τα δοκάρια. Πέραν από αυτά θα πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΛ χωρίς τους Ρόπερτς και Σακέτι που συμπλήρωσαν κάρτες.
Κάποια λάθη του διαιτητή άφησαν με παράπονα τον Απόλλωνα αλλά αυτό που έλειψε πιο πολύ από την ομάδα της Λεμεσού ήταν το καθαρό μυαλό στην αντίπαλη περιοχή και η αποτελεσματικότητα.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ.Στρέπελ): Ουζόχο, Κοφί, Αρτυματάς, Σίλντενφφελντ, Στρούνα, Εγγλέζου, Ντούρις (64΄ Μικελντάτζε), Ζοάο Βίκτορ, Πράνιτς, Ιωάννου(85΄Οικονομίδης), Στεφανέλλι (76΄ Κυριάκου)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Σ.Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μπρου, Περέιρα (65΄ Σκέμπρι), Σαρδινέρο (46΄ Παπουλής), Μαγκλίτσα (80΄ Καραγιόλ), Ζελάγια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρτυματάς, Βίκτορ, Πράνιτς/Ρομπέρζ (6η), Σακέτι (6η), Βάλε,
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Γ. Νικολάου (Ο. Τζιωρτζής, Χρ. Χρίστου), 4ος : Β. Δημητρίου, Παρ. Α. Γεωργίου