26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Ποιός είναι ο Φακινέτι που ανακοίνωσε το ΑΠΟΕΛ

By on 29 Ιανουαρίου, 2019 0 3689 Views

Την απόκτηση του Μίκαελ Φακινέτι ανακοίνωσε το ΑΠΟΕΛ.

Η ανακοίνωση:
Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την FC Thun για μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Mickaël Facchinetti στην ομάδα μας.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να έρθει στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο Mickaël Facchinetti κατάγεται από την Ελβετία και είναι γεννημένος στις 15/02/1991. Είναι διεθνής με τις Εθνικές U20 και U21 της χώρας του. Έχει αγωνιστεί σε πέραν των 200 αγώνων στην πρώτη κατηγορία Ελβετίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Θυμίζει λίγο Ιταλία το όνομα του Μίκαελ Φακινέτι αλλά είναι Ελβετός που άφησε απλά για μισή σεζόν την πατρίδα του για να παίξει στην πατρίδα του νυν προπονητή του Πάολο Τραμετσάνι.

Από μικρός στην Ξαμάξ
Η Ξαμάξ ήταν το καμάρι της περιοχής στην οποία γεννήθηκε ο Μίκαελ Φακινέτι, την πόλη Neuchâtel. Από μικρός εντάχθηκε στις τάξεις της και το 2008 κατάφερε να γίνει μέλος της ανδρικής ομάδας. Έζησε το όνειρο μέχρι το 2012 όπου η Ξαμάξ πτώχευσε και με βαριά καρδιά την άφησε για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και στην Κίεβο Βερόνα.


Η σύντομη παρουσία στην Σέριε Α΄
Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί καθόλου στο Καμπιονάτο και μετά από μισή σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του.

Η συνέχεια στη Lausanne
Αυτό που τον επαναπάτρισε ήταν η υπογραφή συμβολαίου με την Lausanne με την οποία βρήκε ξανά τον εαυτό του. Είχε δύο γεμάτες σεζόν 2012-2013 και 2013-2014. Καθιερώθηκε σαν αριστερός και η παρουσία του στην δεύτερη σεζόν ανάγκασε την Σεν Γκάλεν να τον αποκτήσει. Τέλη Μαΐου του 2014 άλλαξε στρατόπεδο.

Χρειάστηκε χρόνο στην Σεν Γκάλεν
Λόγω του έντονου ανταγωνισμού στην Σεν Γκάλεν ο Φακινέτι χρειάστηκε χρόνο για να καθιερωθεί αλλά σε κάποια στιγμή τα κατάφερε. Έγινε το νούμερο «1» στην θέση του και έκανε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν . Στην δεύτερη σεζόν έπεσε κατακόρυφα ο χρόνος συμμετοχής του αλλά δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να αποχωρήσει. Η επιδείνωση της υγείας του παππού του τον έκανε να πάρει πιο εύκολα την απόφαση για να αποχωρήσει προκειμένου να είναι κοντά του. Η επιστροφή στην Ξαμάξ ήταν γεγονός.

16.01.2015; WIl; Fussball Testspiel – FC Wil – FC St.Gallen;
Mickael Facchinetti (St.Gallen)
(Nick Soland/freshfocus)

Ανέβασε την Ξαμάξ και έφυγε για την Τουν
Το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-2016 επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του και την βοήθησε στα μέγιστα να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία της Ελβετίας. Κάπου εκεί μπήκε η Τουν στο παιχνίδι και τον έκανε δικό της.

Το ιστορικό γκολ και το… θύμα Λουκέρνη
Ο Τζέφ Σέιμπεν ανέλαβε την Τουν. Ήταν ο προπονητής του στην Σεν Γκάλεν και τον ήθελε ξανά μαζί του. Τον πήρε και στις 6 Μαίου 2017 έγραψε ιστορία. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Λουκέρνης. Η σεζόν 2016-2017 και 2017-2018 ήταν γεμάτες, ενώ και από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια. Παρεμπιπτόντως πέτυχε άλλο ένα γκολ και πάλι κόντρα στη Λουκέρνη στη νίκη με 2-1 στις 29 Ιουλίου 2018.