29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Απο τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ εξαρτάται η εξέλιξη του πρωταθλήματος

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Απο τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ εξαρτάται η εξέλιξη του πρωταθλήματος

By on 29 Ιανουαρίου, 2019 0 2457 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα του, την ισοπαλία με την Αλκή, το παιχνίδι με την Πάφο και την ενίσχυση.

Χθες μετά το τέλος του αγώνα μίλησες για επιπολαιότητα, τώρα που βλέπεις πιο ψύχραιμα τα πράγματα;
«Η επιπολαιότητα σαν στοιχείο είχε ένα κάνει με το γεγονός ότι είχαμε την κατοχή, ελέγχαμε τον ρυθμό αλλά στο όριο του επιτρεπτού. Η Αλκή αγωνίστηκε με διπλή και τριπλή ζώνη άμυνας και περιορίστηκαν οι χώροι. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις καθαρό μυαλό για να πετύχεις ένα γκολ και στην τελική προσπάθεια να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Η λέξη επιπολαιότητα χαρακτήρισε την τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια. Είχαμε τελικές προσπάθειες αλλά δεν ήμασταν τόσο παραγωγικοί όσο θα θέλαμε».

Το ΑΠΟΕΛ είχε και άλλα παιχνίδια που δεν ήταν καλό αλλά έπαιρνε τη νίκη…
«Το θέμα της καλής εμφάνισης είναι κάπως υποκειμενικό. Κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή ότι δεν μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει ή δεν προσπάθησε να κερδίσει. Στο ποδόσφαιρο μπαίνουν διάφορες παράμετροι και σε κάποιες από αυτές δεν ήμασταν όσο σωστοί θα έπρεπε για να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα που καμιά ομάδα δεν έχει έλλειψη κινήτρων και όλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι καλύτερο από ένα παιχνίδια είτε είναι στο 10% η κατοχή υπέρ της, είτε περισσότερο. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αλλά στο χθεσινό παιχνίδι μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να μεμφόμαστε».

Πλέον έχει μειωθεί η διαφορά από τους διώκτες σας…
«Δεν αλλάζει κάτι η ισοπαλία με την Αλκή, ούτε άλλαξε κάτι η νίκη με την ΑΕΛ. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε στην κορυφή για να εξαρτάται η εξέλιξη του πρωταθλήματος από τα δικά μας αποτελέσματα. Πρέπει να παρουσιαστούμε τόσο σοφοί ώστε να εκμεταλλευτούμε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κάποτε μπορεί αυτό να είναι και πιο ωφέλιμο από μία νίκη. Σε δέκα παιχνίδια μετρήσαμε 9 νίκες και μια ισοπαλία και είναι μια ευκαιρία να κάνουμε αυτοκριτική και να δούμε τι πήγε λάθος».

Για την αποβολή του Λούκας Σόουζα…
«Κακώς ο ποδοσφαιριστής μας αντέδρασε αλλά ήταν μια αντίδραση ενστικτώδης λόγω του επικίνδυνου μαρκαρίσματος που δέχθηκε. Προηγήθηκε ακόμα ένα φάουλ και ο διαιτητής θα μπορούσε ένα λειτουργήσει ορθότερα. Άφησε κάτι να εξελιχθεί και ήρθε κάτι πιο επικίνδυνο μετά».

Είχε και ένα πέναλτι η Αλκή…
«Δεν ξέρω αν είχε ή αν δεν είχε. Αν είχε καθώς δεν δόθηκε. Η διαιτησία δεν έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Απλά σε κάποιες φάσεις που δεν είναι γκρίζο αλλά άσπρο-μαύρο θα πρέπει οι διαιτητές να είναι πιο ξεκάθαροι στις αποφάσεις τους».

Έρχεται ο Φατσινέτι; Πάει δανεικός και ο Ρέζα…
«Δεν ξέρω αν έρχεται ο Φατσινέτι. Είναι μια επιλογή, είμαστε σε επαφές αλλά ούτε εισιτήρια κλείσαμε ούτε τίποτα. Αν καταλήξουν οι συζητήσεις θα ανακοινωθεί η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή. Ο Ρέζα δόθηκε δανεικός στην Σίδνει FC».

Εκτός από τον Φατσινέτι ψάχνει και κάτι άλλο ο κ. Τέτι; Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως αποκτηθεί ποδοσφαιριστής κάτω των 22 χρόνων…
«Εγώ δεν έχω τέτοια ενημέρωση μιλώντας μαζί του. Η προτεραιότητα ήταν να αποκτηθεί επιθετικό, ήρθε ο Μπέζιακ και από κει και πέραν αν προέκυπτε άλλη αφαίρεση θα προέκυπτε προσθήκη. Το μεταγραφικό παράθυρο θα παραμένει ανοικτό μέχρι 31 Ιανουαρίου. ΑΝ θα προκύψει συμφωνία με τον Φατσινέτι και υπάρξει και κάτι άλλο αυτό δε ν μπορώ να το πω. Η δουλειά του κ. Τέτι δεν περιορίζεται στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο γιατί πρέπει να έχουμε και μια ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του καλοκαιριού. Έχει στο μυαλό και αυτή την παράμετρο».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με την Πάφο…
«Δεν υπάρχει ομάδα αυτή την στιγμή που να μην έχει κίνητρο και να αφήνει παιχνίδια χωρίς να σκέφτεται κέρδος. Αν πάμε με αυτή τη λογική και πούμε ότι είμαστε το φαβορί στην έδρα μας, απλά να πούμε ότι χάσαμε εντός έδρας βαθμούς από ομάδες που δεν πάνε για τίτλο. Είναι μια καλή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές η Πάφος. Παρά το -7 που προέκυψε ούτε καν σκέφτεται παιχνίδι χωρίς να διεκδικήσει βαθμούς».

Για τα προβλήματα ενόψει και του αγώνα με την Πάφο…
«Θα απαντήσω μόνο για τους δεδομένους. Ο Λούκας Σόουζα είναι εκτός ανεξαρτήτως πως θα είναι ο τραυματισμός του. Ο Νικόλας Ιωάννου είναι τιμωρημένος και ο Ντε Βινσέντι ο οποίος δεν πήγε σήμερα στο γήπεδο, άρα μειώνονται οι πιθανότητες να προλάβει»

Για τον Τάμαρι ο οποίος ήταν εκτός αποστολής;
«Υπάρχει κάποιος προπονητής που έχει τον Τάμαρι και δεν θα τον χρησιμοποιούσε αν μπορούσε να πάρει από αυτόν ποιοτικό χρόνο, είτε 15 είτε 20 λεπτά; Μίλησε μαζί του ο προπονητής. Ο ίδιος θα κρίνει ποιον θα συμπεριλαμβάνει στην αποστολή».