19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πανάξια η Ένωση στους 8. (Ο Στρέμπελ επέλεξε να γυρίσει στην τουριστική 11αδα)

Πανάξια η Ένωση στους 8. (Ο Στρέμπελ επέλεξε να γυρίσει στην τουριστική 11αδα)

By on 23 Ιανουαρίου, 2019 0 17830 Views

Η Ένωση πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του κυπέλλου Coca-Cola αν και δεν ήταν το φαβορί όταν έγινε η κλήρωση. Μάλιτα η πρόκριση ήρθε πολύ πιο εύκολα και πανάξια ,απ ότι θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι Παραλιμνίτες. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κράτησε το προβάδισμα της νίκης του πρώτου αγώνα με 3-2 εκτός έδρας.Με άριστη τακτική του Φελκ η Ένωση πήρε το 0-0 και στο Α΄ ημίχρονο ήταν αυτή που απείλησε για γκολ. Το έργο της Ένωσης διευκόλυνε και ο προπονητής της Ανόρθωσης με τις επιλογές του

O Στρέμπελ έδειξε ότι προπονητικά έχει τάσεις αυτοκτονίας και αποδεικνύεται επικίνδυνος για τον πάγκο της Ανόρθωσης. Τρείς μέρες μετά που πήρε ανάσα χάρη στην παρουσία νεαρών στην 11αδα με τη νίκη στο πρωτάθλημα στο ματς της χρονιάς επέλεξε στην αρχική 11αδα να επαναφέρει τους βαδιστές. Οι Αρτυματάς ,Ιωάννου ,Κατσαράβα που πρωταγωνίστησαν στο νικηφόρο ματς της Κυριακής έμειναν στον πάγκο και επανήλθε ο Ράγιος που ασφαλώς δεν πρόσφερε τίποτε στα 45΄που έπαιξε ,ο Μπεσάτ που δεν διαπίστωσε κανένας οπαδός της Ανόρθωσης τι καλύτερο έχει από τον Εγγλέζου ως αριστερό χαφ-μπακ και ο Ντούρις που δεν έδειξε ετοιμότητα.
Στο Α΄ ημίχρονο η άμυνα της Ένωσης δεν ένιωσε καμιά πίεση ενώ στην επίθεση ο Πίττας ταλαιπώρησε την άμυνα της Ανόρθωσης και παραλίγο να σκοτώσει νωρίς τον αγώνα αλλά ο Βάργκιτς ενήργησε θετικά. Η είσοδος του Κατσαράβα στο β΄ ημίχρονο έκανε πιο απειλητική την Ανόρθωση και τον ένιωσε η άμυνα της Ένωσης. Πέρασε και ο Ντουγκλάο στην αντίπαλη περιοχή όταν αντικαταστάθηκε ο Ντούρις αλλά η άμυνα της Ένωσης με ψυχραιμία και καλή ψυχολογία δεν επέτρεψε δημιουργία ευκαιριών.
Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την εξέλιξη του αγώνα αν ο Στρέμπελ δεν επέστρεφε στην τουριστική 11αδα της Ανόρθωσης αλλά σίγουρα οι επιλογές του αποδείχθηκαν λανθασμένες και θα έχουν σοβαρό κόστος για την Ανόρθωση που έμεινε εκτός κυπέλλου νωρίς και πλέον θα πρέπει να βελτιωθεί δραστικά για να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη μέσο του πρωταθλήματος.
Ασφαλώς το οικονομικό είναι πρόβλημα για αποδέσμευση Στρέμπελ αλλά είναι βέβαιο ότι είναι λίγος για τον πάγκο της Ανόρθωσης. Αν ο Κατσαράβα που ιδρώνει την φανέλα είναι η εύκολη λύση για τον Ολλανδό προπονητή να τον αφήνει στον πάγκο γιατί δεν του αρέσουν οι τοποθετήσεις του, με ποια κριτήρια παίζει βασικός ακόμα ο Ράγιος μετά από τόσα παιγνίδια ανυπαρξίας όταν ο νεαρός Ιωάννου εντυπωσίασε την Κυριακή και τον προπονητή του όπως είχε δηλώσει? Και ο Ράγιος δεν είναι ο μόνος βαδιστής της φετινής Ανόρθωσης και όμως η τεχνική ηγεσία επιμένει εκνευρίζοντας τον κόσμο της ομάδας. Ο Πράνιτς είναι υποχρεωτικά να γίνει επιθετικός στα …γεράματα του. Αν πρέπει να είναι στην 11αδα ας παίζει αριστερός μπακ τουλάχιστον όπου διέπρεψε πέρσι.
Προς ενημέρωση του κ.Στρέμπελ η Ένωση άρχισε τον αγώνα με τρεις Κύπριους και έπαιξαν άλλοι δυο αλλαγή. Η Ανόρθωση την Κυριακή άρχισε με τρεις Κύπριους και τέλειωσε με 5 και κέρδισε 2-0 στο πρωτάθλημα.

Ένωση: Κλέιμαν, Ριέρα, Ενόχ, Ζάρατε(75′ Φυτανίδης), Ουντόζι, Αμπαρτζουμιάν, Ολίβα(13′ Κουμής), Αγγελή, Βαλλιάνος, Κυριάκου, Πίττας(84′ Μουλαζίμης)

Ανόρθωση: Βάργκιτς, Κοφί, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Ράγιος(46′ Κατσαράβα), Μπεσάτ, Μικελτάντζε(75′ Λαβόρδε), Ντούρις(75′ Εγγλέζου), Βίκτορ, Πράνιτς, Ντουγκλάο