26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Κυρία πήρε το τρίποντο και πέρασε 4η. Τα ταλέντα δήλωσαν παρόν.Η ΕΝΠ το πάλεψε

Η Κυρία πήρε το τρίποντο και πέρασε 4η. Τα ταλέντα δήλωσαν παρόν.Η ΕΝΠ το πάλεψε

By on 20 Ιανουαρίου, 2019 0 10113 Views

Η Ανόρθωση κέρδισε 2-0 την Ένωση και ανέβηκε στην 4η θέση κάνοντας αποφασιστικό βήμα για θέση στην πρώτη εξάδα.Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Ένωση στο κύπελλο και τρεις πριν από τον επαναληπτικό κέρδισε με σκορ…πρόκρισης αλλά την Τετάρτη θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη για να το επαναλάβει. Η Ένωση με την πλάτη στον τοίχο από το πρώτο λεπτό ,προσπάθησε να αντιδράσει και ήταν καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο αν και δεν είχε ιδιαίτερα καλές ευκαιρίες. Και στο β΄ η Ανόρθωση δεν ήταν καλύτερη και ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να διαφυλάξει το προβάδισμα της αφού η πίεση για τη νίκη ήταν μεγάλη. Μετά το 2-0 βελτιώθηκε η ψυχολογία της Ανόρθωσης όμως η Ένωση με τις αλλαγές της,δεν τα έβαλε κάτω άσκησε πίεση στην άμυνα της Ανόρθωσης χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά.Αντίθετα η Ανόρθωση πλησίασε στο τριτο γκολ. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη φάση του αγώνα πριν συμπληρωθούν 2΄άνοιξε το σκορ με τον Κατσαράβα που επωφελήθηκε από την αδράνεια του Κλέιμαν ο οποίος ζήτησε χέρι όμως ο φακός δεν ξεκαθάρισε αν υπήρχε παράβαση από τον σκόρερ ή σπρώξιμο της μπάλας με το σώμα και τον ώμο.Θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια και με δεύτερο γκολ ωστόσο αυτό ήρθε στο 60΄και έδιωξε το άγχος.

Η Ανόρθωση μπορεί να μην είχε καλή απόδοση ωστόσο οι οπαδοί της επιτέλους είδαν αυτό που περίμεναν μήνες. Κύπριους νεαρούς στην σύνθεση της. Και αν για τον Αρτυματά υπήρχε καλή άποψη αφού είχε και άλλες ευκαιρίες και άξιζε περισσότερες για το νεαρό Μ. Ιωάννου(18 χρόνων) ήταν η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία και εξέθεσε όσους τόσο καιρό τον είχαν κρυμμένο για να παίζουν κάποιοι βαδιστές. Ο νεαρός από το πρώτο λεπτό έδειξε αυτοπεποίθηση ,είχε καλές πάσες κέρδισε το πέναλτι ,είχε δοκάρι με ένα εξαιρετικό σουτ και γενικά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των φίλων της Ανόρθωσης όπως και ο Κυριάκου που μπήκε αλλαγή. Η νίκη είναι σημαντική για την Ανόρθωση στην προσπάθεια της να πάρει θέση στην εξάδα και να διεκδικήσει πέξοδο στην Ευρώπη.Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονπός ότι άρχισε με δυο νεαρούς Κύπριους στην 11αδα που τα πήγαν περίφημα ενώ στο β΄ημπίχρονο έπαιξαν άλλοι τρεις Κύπριοι.
Η Ένωση έκανε καλή προσππαθεια αλλά δεν είχε την αποοτελεσματικότητα του αγώνα κυππέλλου όπου πέτυχε τρία γκολ και έμεινε χωρπις νίκη στο πρωτάθλημα για έκτο παιγνίδι και δεν νιώθει άνετα στην βαθμολογία. Την Τετάρτη οι δυο ομάδες θα τα πουν ξανά στο Παραλπίμνι για το κύπελλο όπου η Ένωση θέλει να διαφυλάξει το προβάδισμα της για την πρόκριση και η Ανόρθωση να ανατρέψει το 2-3 με μια νίκη όπως την σημερινή.
ΤΑ ΓΚΟΛ
2′ 1-0 Κεφαλιά του Μικελτάντζε, δεν κατάφερε ο Κλέιμαν να μπλοκάρει και ο Κατσαράβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
59′ Πέναλτι για την Ανόρθωση. Καθαρή παράβαση του Αμπαρτζουμιάν πάνω στον νεαρό Ιωάννου. Η παράβαση γίνεται πάνω στην γραμμή, άρα σωστά δόθηκε πέναλτι και όχι φάουλ.
60′ 2-0 Εύστοχος από την άσπρη βούλα ο Πράνιτς που διευρύνει το προβάδισμα της Ανόρθωσης.

81′ Σουτ του Ιωάννου εκτός περιοχής, τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Κλέιμαν.

Ανόρθωση: Βάργκιτς, Κοφί, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Κατσαράβα, Μικελτάντζε, Βίκτορ, Λαβόρδε(55′ Κυριάκου), Πράνιτς(74′ Εγγλέζου), Ιωάννου

Στον πάγκο: Δημνητρίου, Μπουφ, Οικονομίδης, Παναγιώτου

Ένωση: Κλέιμαν, Κυριάκου, Φυτανίδης, Αμπαρτζουμιάν(68′ Μουλαζίμης), Ολίβα, Ενόχ(72′ Σερμπάκοφ), Μαϊσουράντζε, Ριέρα(84′ Κολοκούδια), Πίττας, Ζάρατε, Ουντόζι

Στον πάγκο: Πέτρου, Κουμής, Κολοκούδια, Κοσμά, Αγγελή, Βαλλιάνος, Φράγκος

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης
Β’ Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνου Ανδρέας
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βίκτορ, Λαβόρδε / Ενόχ, Κυριάκου
ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 1000