20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Οι νέοι ήταν ωραίοι και η Ομόνοια πέτυχε τριάρα.Κοντά στην εξάδα με Κολοβό εκτελεστή

Οι νέοι ήταν ωραίοι και η Ομόνοια πέτυχε τριάρα.Κοντά στην εξάδα με Κολοβό εκτελεστή

By on 19 Ιανουαρίου, 2019 0 12338 Views

Ο Δημήτρης Κολοβός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ομόνοιας με 3-1 επί της Νέας Σαλαμίνας. Ο Ελλαδίτης μπήκε στο παιχνίδι στο 53’ μαζί με τον Χάρη Μαυρία και άλλαξαν άρδην την αγωνιστική εικόνα των «πρασίνων». Ο Κολοβός πέτυχε δυο γκολ, ενώ έκανε την ασίστ στο τρίτο γκολ της Ομόνοιας, με τον Μαυρία να έχει τις δύο ασίστ στα γκολ του… MVP της αναμέτρησης! Να σημειώσουμε πως αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που η Ομόνοια πετυχαίνει 3 τέρματα σε ένα παιχνίδι και πλέον είναι σε απόσταση βολής από την πρώτη εξάδα.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε χαμηλό τέμπο, με την Ομόνοια να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να προσεγγίσει την περιοχή των φιλοξενουμένων. Αντίθετα, η Νέα Σαλαμίνα περιμένει στο δικό της μισό και όταν πάρει την μπάλα στην κατοχή της, προσπαθεί να βγει στην κόντρα επίθεση με σκοπό να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των πρασίνων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Σικόρσκι στο 25’, όταν και αστόχησε από πλεονεκτική θέση, απέναντι από τον Μεχίας.

Με τον ίδιο ρυθμό άρχισε και το παιχνίδι στην επανάληψη, με την Ομόνοια όμως να δείχνει διάθεση να δημιουργήσει περισσότερο. Οι αλλαγές του Γιάννη Αναστασίου ήταν αυτές που έκριναν, στην τελική, και το παιχνίδι. Ο Μαυρίας στο 58’ έκανε το συρτό γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κολοβό που με δεξί σουτ νίκησε τον Αλβμπόγκε. Στο 65’ σε μια παρόμοια φάση, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους ξανά με τον Κολοβό που σκόραρε με το δεξί αυτή τη φορά. Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 69’ με τον Τιάγο, που πλάσαρε ιδανικά τον Μεχίας δίνοντας ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κίνγκσλεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως στο 72’ ο Κολοβός με μια ατομική ενέργεια έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ήταν ο Ραμίρες «σκοτώνοντας» το παιχνίδι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μεχίας, Βύντρα, Γκαφούρ, Λόρα, Λόπεθ(74′ Πρτσε), Λοέ, Γκόμεθ, Σοάρες(53′ Κολοβός), Ατζαγκούν, Μόντες(53′ Μαυρίας), Ραμίρες

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Αλβμπόγκε, Φουστάρ, Μιντίκκης(83′ Μιντίκκης), Χριστοφόρου, Τζαΐλσον, Κορέια, Μαργκάσα, Νουρ, Ελουντού, Σικόρσκι(57′ Τιάγκο), Κίνγκσλεϊ