19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Σημασία της ηθικής στον αθλητισμό και τα ΜΜΕ( Πετυχημένο το εργαστήρι της ΕΑΚ με ομιλητή τον τον πρόεδρο της AIPS Europe )

Σημασία της ηθικής στον αθλητισμό και τα ΜΜΕ( Πετυχημένο το εργαστήρι της ΕΑΚ με ομιλητή τον τον πρόεδρο της AIPS Europe )

By on 15 Ιανουαρίου, 2019 0 686 Views

Με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο της AIPS Europe κ. Charles Camenzuli, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικού Τύπου (AIPS Europe) συνδιοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019 το Εργαστήρι με τίτλο «Αθλητικός Τύπος: Ηθική, Προκλήσεις & Εξέλιξη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Γιορτής Αρίστων, που έλαβε χώρα το ίδιο βράδυ.

Στο εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, έδωσαν το παρών τους πάνω από 50 δημοσιογράφοι, αρκετοί μάλιστα εκ των οποίων νεαροί, ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο αν αναλογιστούμε πως η ΕΑΚ αριθμεί σήμερα γύρω στα 150 μέλη! Το παρών τους έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Παναγιώτης Φελλούκας και το μέλος του Δ.Σ. της AIPS Europe και τέως γ.γ. της ΕΑΚ κ. Μιχάλης Γαβριηλίδης.


Ο πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στο χαιρετισμό του, τόνισε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την προσέλευση των συναδέλφων, λέγοντας πως «η σημερινή μεγάλη προσέλευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε στο θέμα της επιμόρφωσης των μελών μας, το οποίο αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης της ΕΑΚ».

Ο πρόεδρος της AIPS Europe, κ. Charles Camenzuli, χώρισε την παρουσίαση του σε δύο μέρη. Στο α΄ σκέλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της AIPS, ξεκινώντας από την ίδρυση της το 1924 στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και αναφέρθηκε στους στόχους και τα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια οργάνωση των αθλητικών συντακτών. Στο β΄ σκέλος της παρουσίασης, αναφέρθηκε σε ιστορικά παραδείγματα διαφθοράς και σκανδάλων στον αθλητισμό, στη σημασία της ηθικής και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ στην κάλυψη αυτών των περιστατικών.

Η ΕΑΚ ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές της, οι οποίοι μέσω της στήριξης που προσφέρουν στην Οργάνωση, έκαναν εφικτή τη διοργάνωση του Εργαστηρίου. Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), την ΟΠΑΠ Κύπρου, τη UNICARS, τη Cytavision, την Hercules. Η ΕΑΚ ευχαριστεί επίσης την ΚΟΕ για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Επισκέψεις
Πριν το Εργαστήρι, ο πρόεδρος της AIPS Europe, κ. Charles Camenzuli, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτο Μιλτιάδους, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Σκαμπύλη, τον γενικό γραμματέα κ. Μικαέλο Παπαδάκη και τον σύμβουλο κ. Κυριάκο Κτωρίδη, έγινε δεκτοί από τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη στο γραφείο του στο 2ο όροφο του Μεγάρου. Νωρίτερα, ο κ. Camenzuli, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Μιλτιάδους και Κτωρίδη, έγιναν δεκτοί από την Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κα. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη στο οίκημα του ΚΟΑ στη Μακεδονίτισσα.