20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Το επόμενο παιγνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό…

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Το επόμενο παιγνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό…

By on 14 Ιανουαρίου, 2019 0 6158 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm για τη νίκη επί της Ανόρθωσης, την ενίσχυση και το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΛ.

«Μετά το τέλος του αγώνα είπα ότι το 4-0 μπορεί να μην εκφράζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Στο α΄ ημίχρονο η Ανόρθωση κέρδισε τη μάχη του κέντρου, είχε περισσότερο ποσοστό κατοχής και ήταν και πιο επικίνδυνη. Μπορεί να υστερήσαμε σε κάποια σημεία αλλά το γεγονός ότι ήμασταν αποτελεσματικοί ήταν αυτό που έφερε το μεγάλο σκορ. Δεν μπορούμε κάθε φορά να απαιτούμε από τον εαυτό μας να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο ήταν η νίκη. Αυτή την στιγμή η άμεση επιδίωξη είναι να κερδίζουμε τους βαθμούς. Ταυτόχρονα είμαστε σε καλό σημείο καθώς η ομάδα προσθέτει επιλογές, προσθέτει στοιχεία και ακόμα και σε μια όχι τόσο καλή μέρα βγάζουμε τα στοιχεία που χρειάζεται για να παίρνουμε τη νίκη» δήλωσε αρχικά.

Τι σημαίνει η νίκη αυτή περισσότερο από τους τρεις βαθμούς…
«Σημαίνει ότι καταφέρνουμε να παγιώνουμε τη νοοτροπία μας, να προσθέτουμε στην αυτοπεποίθηση και το είπα ξανά ότι κάθε φορά που κερδίζεις είναι πολύ σημαντικό. Μας έλειπε αυτό στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου. Αν σημαίνει κάτι παραπάνω, ναι σημαίνει αλλά η ουσία είναι πως κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ο Σόουζα έπαιξε και ήταν καλός, ο Καρλάο έμεινε τελικά στον πάγκο, ο Ντε Βινσέντι ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, ένα σχόλιο θα θέλαμε για όλα αυτά…
«Έχουμε ένα ρόστερ το οποίο έχει σχεδόν την απόλυτη ισορροπία. Το λέω αυτό γιατί ανοίγει μια συζήτηση όταν λείπει κάποιος τι θα γίνει. Το ΑΠΟΕΛ έχει τόσες επιλογές και τέτοιες που δεν πρέπει να μας απασχολεί οποιαδήποτε απουσία και μιλώ για μια 1-2 απουσίες και όχι για 6-7. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντικαθιστούμε παίκτες που σε προηγούμενα παιχνίδια λογίζονταν σαν βασικοί. Ο Σόουζα κάλυψε τον Ντε Βινσέντι, στην επίθεση και εν τη απουσία του Τάμαρι η ομάδα πέτυχε γκολ και ήρθαν τρεις νίκες».

Παίζεται χωρίς καθαρό επιθετικό, ο Ρέζα ήταν και πάλι εκτός…
«Όποιος είναι εκτός αποστολής και δεν έχει πρόβλημα παίρνει μήνυμα για το τι πρέπει να κάνει και πόσο πρέπει να προσπαθήσει στις προπονήσεις. Είναι πέντε μέρες οι προπονήσεις και μία ο αγώνας. Τώρα για το τι σημαίνει χωρίς καθαρό σέντερ φορ, απλά να πω ότι είμαστε δεύτερη καλύτερη επίθεση με ένα γκολ διαφορά. Αυτό που ψάχνουμε για την επίθεση είναι για να υπάρχει μια επιπλέον επιλογή και να προσθέσει κάτι διαφορετικά στα πλάνα του προπονητή, δεν ψάχνουμε γιατί έχουμε πρόβλημα».

Είστε κοντά με κάποιον επιθετικό;
«Αυτό που συμβαίνει στο ΑΠΟΕΛ με την αλλαγή του μοντέλου είναι ασύνηθες, δεν θα έπαυαν ποτέ να συνδέονται ονόματα με την ομάδα. Έχει ελαχιστοποιηθεί η ονοματολογία. Ότι έχει γραφτεί δεν είχε άμεση σύνδεση με το ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι συγκεκριμένο γιατί μόνο ο κ. Τέτι γνωρίζει. Όταν θα προκύψει μια κατάσταση που θα είμαστε κοντά σε συμφωνία το θα γνωρίζουμε».

Ποια είναι η κατάσταση του Ντε Βινσέντι;
«Ο Ντε Βινσέντι ένιωσε μια ενόχληση στο γαστροκνήμιο μετά το παιχνίδι με την Δόξα. Είναι ένα σημείο στο οποίο αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα και επιλέχθηκε να προφυλαχθεί, να ακολουθήσει ένα συντηρητικό πρόγραμμα και να αξιολογηθεί. Όπως αξιολογήθηκε, ο κ. Τραμετσάνι δεν θέλησε να ρισκάρει. Τώρα διανύουμε ένα διήμερο ρεπό. Ο Ντε Βινσέντι έρχεται και δουλεύει και θα αξιολογηθεί όταν επαναρχίσουν οι προπονήσεις. Για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί προπόνηση».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΛ;
«Δεν μπορούμε να βάζουμε όλα τα παιχνίδια στο ίδιο τσουβάλι. Μας δίνεται μια ευκαιρία να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια διαφορά από έναν άμεσο διώκτη μας, όπως δίνεται και ευκαιρία στην ΑΕΛ αν κερδίσει σήμερα και κερδίσει και το μεταξύ μας παιχνίδι να μας ξεπεράσει».