19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024

Ξέσπασε με τεσσάρα η ΑΕΚ

By on 14 Ιανουαρίου, 2019 0 457 Views

Με έναν Πόνσε να κάνει… πράγματα και θαύματα με 2 απίθανες γκολάρες κι ένα κερδισμένο πέναλτι, η ΑΕΚ έκανε πάρτι στα Γιάννενα αφού επικράτησε 4-0 του ΠΑΣ (όλα στο 1ο ημίχρονο), ενώ είχε και 3 δοκάρια. Σκόραραν και οι Μάνταλος, Μιχαήλ (αυτογκολ). Ο Μπάρκας απέκρουσε πέναλτι του Αθανασιάδη.

Νέα χρονιά και νέα ΑΕΚ! Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος για το 2019 η Ενωση άφησε πίσω το κακό πρόσωπο του διμήνου Νοέμβριος-Δεκέμβριος και παίζοντας ως πρωταθλήτρια πέτυχε την πιο άνετη φετινή νίκη της. Τέσσερα γκολ και δύο δοκάρια (που έγιναν τρία στη συνέχεια) είχαν από το πρώτο 45λεπτο οι Κιτρινόμαυροι, για τους οποίους έβαλε δύο ο Πόνσε, ένα ο Μάνταλος και ένα ο… Μιχαήλ με αυτογκόλ. Ο αρχηγός, ο Αργεντίνος, ο Μπακασέτας και ο Λιβάια ήταν οι καλύτεροι μεταξύ καλών για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος χρησιμοποίησε το 3-5-2 αυτή τη φορά και δικαιώθηκε, ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Κρίστιτσιτς να κάνει ντεμπούτο. Εντονες αποδοκιμασίες κατά του Γιάννη Πετράκη και των παικτών του από τους Γιαννιώτες, απέκρουσε το πέναλτι του Αθανασιάδη ο Μπάρκας στις καθυστερήσεις…

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η ΑΕΚ κατάλαβε όντως από νωρίς ότι το ματς θα πήγαινε καλά. Το πάτημα του Αποστολόπουλου στον Μπακασέτα στο 5′ έδωσε τη δυνατότητα στην Ενωση να προηγηθεί νωρίς με το πέναλτι του Μάνταλου (0-1) και από εκεί και πέρα… κατηφόρα. Με τον αρχηγό της να είναι έπειτα από καιρό πολύ καλός και με τον Μπακασέτα να είναι σαν να μην έλειψε μια μέρα, οι Κιτρινόμαυροι άπλωναν πολύ ωραία το παιχνίδι τους και κυριαρχούσαν απέναντι σε έναν ανήμπορο ΠΑΣ.

Τόσο ανήμπορο, ώστε η… άμυνα του, ουσιαστικά, να είναι η τύχη. Τα δοκάρια. Αυτά που κυνηγούν φέτος την ΑΕΚ και αποδείχθηκε ξανά, αφού δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά κατέληξε εκεί! Στο 17′ στο κάθετο από το ωραίο πλασέ του Λιβάια -μετά την πάσα του Μάνταλου- και την απόκρουση του Βελλίδη, στο 19′ στο οριζόντιο από τη σουτάρα του Μπακασέτα. Το 0-2, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ήταν απλά θέμα χρόνου και ήρθε αμέσως μετά, στο 20′, όταν η Ενωση αναπτύχθηκε πολύ ωραία και στο γύρισμα του Γκάλο για τον Λιβάια ήρθε το αυτογκόλ του Μιχαήλ.

Το ματς πήγαινε απλά τέλεια για την ΑΕΚ που με την τριάδα πίσω να λειτουργεί άψογα δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή από τους γηπεδούχους, οι οποίοι σιγά-σιγά έβγαλαν και εκνευρισμό αφού καταλαβαίναν ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη. Και ήταν. Οι Κιτρινόμαυροι έριχναν και ανέβαζαν τον ρυθμό όποτε ήθελαν, έφταναν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή, έκαναν επίσης εύκολα τελικές προσπάθειες και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου… εύκολα έβαλαν άλλα δύο γκολ: Κόρνερ του Γκάλο και κεφαλιά του Πόνσε για το 0-3 στο 45′, υπέροχη σέντρα με το αριστερό από τον Λιβάια και νέα κεφαλιά από τον ασταμάτητο Πόνσε για το 0-4 δευτερόλεπτα μετά!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ουζουνίδης έβγαλε, λόγω ενοχλήσεων, τον Μπακάκη και έβαλε τον Τσόσιτς, με το ερώτημα να είναι ένα: Θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό η ΑΕΚ ή θα έριχνε στροφές; Το δοκάρι (τρίτο!) του Χουλτ στο 49′ με σουτ από το ύψος της περιοχής έδειχνε ότι η απάντηση θα ήταν “θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό”, αλλά τελικά ήταν… παραπλανητικό. Η Ενωση δεν είχε κάποιον προφανή λόγο να παίζει σε φουλ ένταση για όλη τη διάρκεια του ματς και μάλλον φυσιολογικά δεν το έκανε, κόβοντας ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο.

Ετσι, βρήκε και ο ΠΑΣ την ευκαιρία να βγει μπροστά και να προσπαθήσει για κάτι καλό, έχοντας τις στιγμές του. Οχι τόσο με την κεφαλιά του Κρίζμαν στο 58′ που έφυγε αρκετά άουτ, αλλά λίγα λεπτά μετά (63′) με το δοκάρι του Νικολιά εντός περιοχής. Το ματς προσφερόταν για να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Κρίστιτσιτς και ο Ουζουνίδης τον έριξε στο ματς αντί του Μπακασέτα, με τον Σέρβο να παίρνει θέση στα χαφ, ενώ στη συνέχεια βγήκε και ο Πόνσε για να μπει ο Μπογέ.

Και κάπως έτσι, με την Ενωση να το έχει πάει πολύ χαλαρά στο δεύτερο 45λεπτο, το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ να μην αλλάζει, αφού στο 91′ ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι του Αθανασιάδη για κράτημα του Τσιγκρίνσκι στον Κρίζμαν. Τελικό σκορ 0-4 στους Ζωσιμάδες επομένως, με τους Κιτρινόμαυρους να αισιοδοξούν για καλύτερα πράγματα στη συνέχεια και τους Γιαννιώτες να προβληματίζονται για το μετά…