19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024

Τριάρα η Μπαρτσελόνα και…400 ο Μέσι

By on 13 Ιανουαρίου, 2019 0 397 Views

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία, φτάνοντας τα 400 γκολ στην La Liga και η Μπαρτσελόνα με το 3-0 επί της Έιμπαρ διατήρησε τη διαφορά στην κορυφή.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ακόμη μία «επαγγελματική» εμφάνιση, βασίστηκε σε κάποια ξεσπάσματα των παικτών της και στο 3-0 επί της Έιμπαρ εκείνο που ξεχώρισε ήταν το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτο παίκτης στην ιστορία της La Liga που φτάνει τα 400 γκολ. Οι παίκτες του Βαλβέρδε εμφανίστηκαν υποτονικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά πέτυχαν το στόχο τους και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Έιμπαρ να πιέζει πολύ ψηλά, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα και κατάφεραν να προηγηθούν με την πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία. Εντυπωσιακή ανάπτυξη με γρήγορες πάσες, ασίστ του Κουτίνιο και άψογο πλασέ του Σουάρες για το 1-0 στο 19’. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του Ουρουγουανού στο Camp Nou μετά τις 28 Οκτωβρίου.

Οι φάσεις δεν ήταν πολλές στο πρώτο μέρος, με την απουσία του Ντεμπελέ να κάνει κάπως προβλέψιμη την επίθεση της Μπαρτσελόνα, που έδειχνε να μην έχει ταχύτητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μέσι δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια εντός εστίας μέχρι το ημίχρονο…Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα, με τον Μέσι να γράφει ιστορία στο 53’, κάνοντας το 2-0, για να φτάσει τα 400 γκολ στο πρωτάθλημα! Τα πάντα κάπου εκεί τελείωσαν, με τον Αργεντίνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 58’, αλλά στο 59’ τον Σουάρες να κάνει το 3-0, όταν ο Σέρζι Ρομπέρτο έπιασε την άμυνα της Έιμπαρ στον ύπνο, εκτελώντας γρήγορα το πλάγιο.

Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ μέχρι το τέλος, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο για να κάνει τις πρώτες του αποκρούσεις ο Τερ Στέγκεν. Δεν το βρήκαν, οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν συντήρηση δυνάμεων και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (83’ Σεμέντο), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (66’ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Αρτούρ (72’ Ντεμπελέ), Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρες

Έιμπαρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ριέσγο, Πένια, Μπίγας, Αρμπίγια, Κότε, Ντιόπ, Εσκαλάντε (77’ Κίκε), Ορεγιάνα, Κουκουρέγια (64’ Ντε Μπλάσις), Ζορδάν, Ενρίτς (83’ Καρδόνα)