19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ και στα χιόνια…Μεγάλη νίκη στην Τρίπολη

By on 13 Ιανουαρίου, 2019 0 469 Views

Τι κι αν του ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ; Αφού όταν χρειάστηκε ο Πασχαλάκης έπιασε τα… άπιαστα, στη συνέχεια πήρε μπρος η «μηχανή» που οδηγεί προς τον τίτλο! Το 0-3 του ΠΑΟΚ μέσα στα… χιόνια της Τρίπολης φέρνει ακόμη πιο κοντά το πρωτάθλημα. Κόκκινη ο Μάτος.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τον Κώτσιρα δεξιά στην άμυνα, τον Κυριακόπουλο αριστερά και τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της. Ο Βαλιέντε με τον Ιγκλέσιας ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μουνάφο μπροστά τους και τον Καλτσά δεξιά και τον Τσιλιανίδη αριστερά να πλαισιώνουν τον Μανιά.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το ίδιο σχήμα και τον Πασχαλάκη στην εστία, τον Μάτος δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά στην άμυνα και τους Βαρέλα και Κρέσπο ως δίδυμο στα στόπερ. Ο Σάκχοφ και ο Μαουρίσιο έπαιξαν στο κέντρο και η τριάδα Πέλκα, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Ακπόμ, που έπαιξε βασικός για πρώτη φορά στη Super League.

«ΜΟΝΟ» ΑΣΤΕΡΑΣ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που εξαρχής μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Εκφραστές σε αυτή την προσπάθεια ήταν κυρίως το δίδυμο Κυριακόπουλου-Τσιλιανίδη αριστερά και ο Καλτσάς από δεξιά. Ο τελευταίος μάλιστα, ξεκινώντας από θέση οφσάιντ, ανάγκασε τον Πασχαλάκη στην πρώτη σπουδαία επέμβαση του αγώνα στο 12’, όταν ο Έλληνας τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων απέκρουσε το τετ α τετ.

Στο 18’ ο Δικέφαλος του Βορρά διέκοψε την επιθετική νωθρότητα που τον χαρακτήρισε πριν και μετά τη φάση του Μπίσεσβαρ, που σκόραρε, όμως ο βοηθός ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ. Η φάση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να την… πέφτουν στους διαιτητές αμέσως μετά τη διακοπή του ημιχρόνου.

Η συνέχεια πάντως ανήκε ολοκληρωτικά στους Αρκάδες, που έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες ως το 45’. Ο Τσιλιανίδης (25’) με σουτ αστόχησε από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα το «τσαφ» του Κρέσπο έφερε τη μπάλα στον Ιγκλέσιας, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Το επόμενο «καυτό» δίλεπτο για τους εξαιρετικούς γηπεδούχους ήταν το 38’-39’, όταν πρώτα ο Μανιάς και στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με τον Ιγκλέσιας, σε φάση που ξεκίνησε πάλι έπειτα από λάθος διώξιμο του Κρέσπο, ανάγκασαν τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Η διακοπή του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται εντονότατα στον διαιτητή και τους βοηθούς του, ενώ ο Παράσχος και οι συνεργάτες του κατευθύνονταν στα αποδυτήρια με το «παράπονο» του μηδενικού ενεργητικού, παρά τις πολλές καλές στιγμές.

«ΑΛΛΟΣ» ΠΑΟΚ, «ΑΛΛΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ως συνήθως ήταν άγνωστο τί ειπώθηκε στα αποδυτήρια, ωστόσο η εικόνα του β’ μέρους ήταν πολύ διαφορετική, κυρίως αναφορικά με την απόδοση των γηπεδούχων, πού ήταν σαφώς πεσμένοι επιθετικά. Η ώρα κυλούσε δίχως φάσεις και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Θεσσαλονικείς φόρτσαραν, σκοράροντας δις και «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Πρώτα στο 65’, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα το φάουλ, όπου φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του και ο Παπαδόπουλος και λίγα λεπτά αργότερα (69’) ο Μαουρίσιο, που εκμεταλλεύτηκε άψογα την κάθετη του Μπίσεσβαρ και με τη μια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, καθόρισαν τον νικητή της αναμέτρησης, «σβήνοντας» το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό, ακόμα και στο τελευταίο 10λεπτο που έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μάτος με δυο κίτρινες κάρτες σε πέντε λεπτά (74’, 79’). Μάλιστα κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ, χάρη στο αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου στις καθυστερήσεις.