19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Ανίκητος ο Ντε Χέα και η Γιουνάιτεντ πήρε νέα νίκη

By on 13 Ιανουαρίου, 2019 0 498 Views

Μέχρι τώρα πολλοί απέδιδαν το σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επί των ημερών του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε έναν βαθμό στο γεγονός ότι οι αντίπαλοί της ήταν σχετικά χαμηλής δυναμικότητας. Κόντρα στην Τότεναμ, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν ότι με τον Σόλσκιερ στον πάγκο τους δεν φοβούνται ούτε τα ντέρμπι. Φυσικά, για να έρθει η νίκη με 1-0 στο Γουέμπλεϊ, χρειάστηκε ο Νταβίντ Ντε Χέα να γίνει και πάλι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, σταματώντας αναρίθμητες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να υπερασπιστεί το γκολ του Ράσφορντ.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, όμως γρήγορα το ματς πήρε ρυθμό μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου περίπου. Τόσο η Τότεναμ, όσο κι η Γιουνάιτεντ έψαχναν διαρκώς τις αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τέταρτο γεμάτο φάσεις και τη μπάλα πάνω-κάτω από το 9′ μέχρι το 25′. Μετά το διάστημα αυτό ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Εντούτοις, ακριβώς πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Πογκμπά με μια θαυμάσια βαθιά μπαλιά ξεκλείδωσε την άμυνα της Τότεναμ κι έδωσε στον Ράσφορντ την ευκαιρία να σκοράρει, με τον Άγγλο στράικερ να μην την σπαταλά.

Τα «σπιρούνια» μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένα να επανέλθουν στο παιχνίδι και γρήγορα, γρήγορα δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως είδαν τον Ντε Χέα να τους σταματά σε ισάριθμες περιπτώσεις. Οι «μπέμπηδες» απάντησαν με δύο ευκαιρίες του Πογκμπά που σταμάτησαν στον Γιορίς, μετά από αυτές όμως το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος. Η Τότεναμ δημιούργησε έναν καταιγισμό ευκαιριών, όμως ό,τι και να έκαναν οι επιθετικοί της, ο Ντε Χέα ήταν απλά ανίκητος και διατήρησε το 1-0 μέχρι τέλους