25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακάθεκτο το ΑΠΟΕΛ. Πατά γερά στην κορυφή. Κέρδισε 4-0 την Ανόρθωση που ήταν καλύτερη μέχρι το 2-0.

Ακάθεκτο το ΑΠΟΕΛ. Πατά γερά στην κορυφή. Κέρδισε 4-0 την Ανόρθωση που ήταν καλύτερη μέχρι το 2-0.

By on 12 Ιανουαρίου, 2019 0 11704 Views

Το ΑΠΟΕΛ αν και δεν είχε την καλύτερη του αππόδοση πέτυχε μεγάλη νίκη 4-0 με απόλυτη αποτελεσματικότητα απέναντι στην Ανόρθωση που έχασε τις ευκαιρίες να προηγηθεί ή να ισοφαρίσει και ιδιαίτερα στο Α ΄ημίχρονο ήταν καλύτερη και το τελικό σκορ είναι βαρύ για αυτήν ενώ έχει και τα παράπονα της για την διαιτησία του Β.Δημητρίου. Το ΑΠΟΕΛ πλέον έχει τον αέρα της κορυφής και το πλεονέκτημα της εμπειρίας απέναντι στους διώκτες του. Αντίθετα η Ανόρθωση έμεινε από επιλογές και θα χρειαστεί μεγάλη αντεπίθεση διαρκείας για να παραμείνει μέχρι τέλους στη μάχη για εξόδου στην Ευρώπη.
Ο τραυματισμός του Ντούρις και οι κίτρινες στους Ντουγκλάο και Μπεσάτ είναι οι παράπλευρες απώλεις πέραν της ήττας.
Στο Α΄ ημίχρονο η Ανόρθωση είχε την υπεροχή και με 63% κατοχή αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες .Σε 4 περιπτώσεις μπορούσε να σκοράρει αλλά Ντούρις , Μικελτάντζε και Κοφί δεν τα κατάφεραν ενώ σε δυο περιπτώσεις ο B .Δημητρίου της αρνήθηκε πέναλτι όταν ο Μερκής έκανε παραβάσεις στους Ντουγκλάο και Κατσαράβα. Το ΑΠΟΕΛ δεν είχε καλή απόδοση σε αυτό το διάστημα και δεν απείλησε με οργανωμένη επίθεση. Κατάφερε όμως στο 17΄να πετύχει ένα όμορφο γκολ με τον Νατέλ με απευθείας φάουλ και αυτή ήταν η ουσία.
Η γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Ντούρις περιόρισε τις επιθετικές επιλογές της Ανόρθωσης που ήταν υποχρεωμένη να προσπαθήσει να ανατρέψει τα δεδομένα με επιλογές ανάγκης στην επίθεση. Σε τέτοιο παιγνίδι ήταν αισθητή και η απουσία του Τάμαρι από το ΑΠΟΕΛ ενώ ο Ντε Βινσέντι ήταν τραυματίας στην κερκίδα έτσι η επιλογή του Τραμετσάνι ως προτεραιότητα ήταν να διαφυλάξει το προβάδισμα και να ψάξει με υπομονή το δεύτερο γκολ. Πέτυχε η τακτική Τραμετσάνι αφού ήρθαν και τα άλλα γκολ και πέρασε ανώδυνα και σε αυτό το παιγνίδι η απουσία του Τάμαρι και των άλλων που απουσιάζουν λόγω τραυματισμών
Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το β΄ ημίχρονο με την Ανόρθωση να χάνει πρώτη την μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μικελτάντζε σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.
Και ενώ η Ανόρθωση έδειχνε απειλητική ήρθε στο 67΄το πέναλτι που υπέπεσε αχρείαστα όπως και στο παιγνίδι του Α΄ γύρου και το αξιοποίησε ο Μοράις κάνοντας το 2-0. Πλέον χάθηκε το κουράγιο και η διάθεση της Ανόρθωσης και στο 71΄ο Νατέλ έκανε ωραία κίνηση, έπιασε το σουτ, απέκρουσε ο Βάργκιτς και στην επαναφορά ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να σκοτώσει τελεσίδικα το παιγνίδι με το τρίτο γκολ.Το 4-0 στο 93΄αππό τον Σόουζα ήταν το επισφράγισμα της αποτελεσματικπότητας του ΑΠΟΕΛ
–Ο Β. Δημητρίου κατάφερε απλά να ενισχύσει την προκατάληψη σε βάρος του με τον διαφορετικό τρόπο που χειρίστηκε τους παίκτες των δυο ομάδων στις κάρτες αλλά και στις φάσεις που ζήτησε πέναλτι η Ανόρθωση ιδιαίτερα στην πρώτη που ήταν ξεκάθαρη.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντουγκλάο (6η), Μπεσάτ (3η), Μικελντάτζε
ΑΠΟΕΛ (Π.Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Βούρος (88΄ Ρουέδα), Μερκής, Ιωάννου (79΄ Καρλάο), Νσούε, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Μπάλογκ, Νατέλ (85΄ Εφραίμ)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ.Στρέπελ): Βάργκιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπεσάτ, Στρούνα, Βίκτορ, Κοφί (84΄ Κυριάκου), Ράγιος, Μικελντάτζε, Πράνιτς (72΄ Εγγλέζου), Ντούρις (16΄ Κατσαράβα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντουγκλάο (6η), Μπεσάτ (3η), Μικελντάτζε

ΘΕΑΤΕΣ: Κόπηκαν 4.573 εισιτήρια (4.014 για το ΑΠΟΕΛ και 559 για την Ανόρθωση)
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Βασίλης Δημητρίου (Μ. Σωτηρίου – Μ. Καλογήρου), 4ος: Γ. Νικολάου, Παρ.: Χ. Νικολαΐδης