26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Μακρής ο λυτρωτής της ΑΕΛ

By on 5 Ιανουαρίου, 2019 0 2712 Views

Σε γηπεδικές σύνθήκες δύσκολες λόγω της βροχής η ΑΕΛ δεν είχε σπουδαία απόδοση όμως με ένα εκπληκτικό γκολ του Μακρή στην πρώτη τελική φάση πήρε τη νίκη με 1-0 και επανήλθε στις επιτυχίες αφήνιντας την Ππαφο με την πικρή γεύση της ήττας αν και με λίγη τύχη μπορούσε να πάρει την ισοπαλία.

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό ποιοτικά με μόνο μια ευκαιρία να καταγράφεται, από τον Νέμετς στο 21’ όταν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις έξω. Έτσι, το 0-0… συνόδευσε τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, έγινε λίγο καλύτερο το ματς, είχαμε γκολ και κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 56’ ο Μακρής με μια… ζωγραφιά άνοιξε το σκορ. Ο Κύπριος διεθνής είδε λίγο εκτός εστίας του τον Μολ και με ένα ψηλοκρεμαστό δυνατό, τεχνικό σουτ άνοιξε το σκορ στην πρώτη τελική της ΑΕΛ! Στο 60’ ο Αντάμοβιτς είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν βγήκε τετ α τετ με τον κήπερ της Πάφου, προσπαθώντας να τον ντριμπλάρει με τον Μολ να απλώνει το χέρι του και να απομακρύνει τελευταία στιγμή τον κίνδυνο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Πάφου, ήρθε στο 67’ με τον Ράκελς από το ύψος του πέναλτι να κάνει το πλασέ και τον Πρόσκεκ να απεκρούει σωτήρια για την ομάδα του.

Η γκολάρα του Μακρή καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ να επιστρέφει στις νίκες και να ανεβαίνει στους 34 βαθμούς. Αντίθετα η Πάφος έμεινε 14, μετά το 1-0 του Τσιρείου.

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Πρόσεκ, Ν. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Ντόσα, Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Καστανιάγα, Ζτραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (70′ Φιντέλις), Μακρής (90’ Λεάντρο), Χουράδο (70′ Μαρκόσκι)

Στον πάγκο: Βοζίνια, Μυτίδης, Ντα Σίλβα, Γερολέμου, Κυριάκου, Γουήλερ

Πάφος (Κόπιτς): Μολ, Σιρόκ, Μπαγκάρτ, Καρό, Ζάντερ, Ζίβουλιτς, Φόλμπρεχτ, Ντόβπνια (69′ Λουλίνια), Νέμετς, Ανγκούλο (58′ Φιλιώτης), Ράσιτς (46′ Ράκελς)

Στον πάγκο: Αγγελόπουλος, Ντέτζμεκ, Λεϊλούκιν, Πολίτσι, Ζαχαρίου, Αντωνίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντάμοβιτς (3η), Ζτραβκόφσκι (6η) / Νέμετς (3η), Ζάντερ (3η), Λουλίνια

ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο
ΘΕΑΤΕΣ: 1049 εισιτήρια