27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία για Ευρώπη… Με τριάρα κατέβασε την ΑΕΛ από την κορυφή

Κυρία για Ευρώπη… Με τριάρα κατέβασε την ΑΕΛ από την κορυφή

By on 23 Δεκεμβρίου, 2018 0 15622 Views

Έδρα της έκανε το Τσίρειο η Ανόρθωση αφού μετά τη νίκη της επί του Απόλλωνα ήρθε και η νίκη επί της ΑΕΛ με το εμφαντικό 0-3 γκρεμίζοντας την από την κορυφή κάνοντας δώρο στο ΑΠΟΕΛ ενώ φλερτάρει πλέον με αξιώσεις με μια θέση για την Ευρώπη. Δυο γκολ από τον Ντούρις που στο Τσίρειο βρίσκει δίκτυα και έφθασε τα 6 στο πρωτάθλημα και ένα ο Μικελτάντζε που δημιούργησε και το τρίτο. Αήττητη η Ανόρθωση εκτός έδρας με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες πιάνοντας τη Ν. Σαλαμίνα στους 23 αθμούς.

Στο Α΄ ημίχρονο το παιγνίδι ήταν άσχημο ,χωρίς ποιότητα και φάσεις. Πάθος νεύρα πολλά φάουλ και πίεση προς τον διαιτητή ήταν η κύρια ασχολία των παικτών και πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις.
Η υπεροχή της ΑΕΛ στο πρώτο ημίωρο ήταν ανούσια ενώ η Ανόρθωση ανέβηκε μετά το 30΄και με τη σειρά της προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια φάση. Η κίνηση του Στρέμπελ να μεταφέρει τον Ντούρις στην κορυφή και τον Κατσιαράβα στην γραμμή έγινε την κατάλληλη στιγμή αφού το 36΄ο Ράγιος έστειλε την σέντρα και ο Ντούρις στόπαρε και έκανε το γυριστό σουτ που φάνηκε να ελέγχει ο Βοζίνια ωστόσο η μπάλα κτύπησε στον Τζούνιορ και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίκτυα της ΑΕΛ. Τίποτε άλλο ιδιαίτερο στο πρώτο 45λεπτο τον διαιτητή να δικαιώνεται από το φακό στις φάσεις όπου ζητούσαν κάτι άλλο οι παίκτες.Σε δυο περιπτώσεις που η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι οι κάμερες έδειξαν ότι Ντουκλάο και Σίλντενφελντ έδιωξαν μππαλα μχωρίς παράβαση.
Το Β΄ ημίχρονο άρχισε με διαφορετικό ρυθμό. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά για να επιβληθεί και να φθάσει στην ισοφάριση ενώ η Ανόρθωση ήθελε να διαφυλάξει το προβάδισμα της και με δεύτερο γκολ να την εδραιώσει. Μέσα σε 5΄έχασε δυο ευκαιρίες η ΑΕΛ με τον Μακρή και δυο η Ανόρθωση με τους Ντούρις και Μικελτάντζε. Στο 55΄ ο Μικελτάντζε διάβασε το λάθος και με ταχύτητα έκλεψε την μπάλα από τον Λαφράνς που περίμενε την μπάλα από την πάσα του Τζούνιορ, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 0-2 δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στην Κυρία που στη συνέχεια προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό με ψυχραιμία ενώ η ΑΕΛ προσπαθούσε να μπει στο παιγνίδι με ένα γκολ όμως ήταν ξεκάθαρο ότι η ψυχολογία δεν ήταν με το μέρος της. Αντίθετα δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα της Ανόρθωσης μετά το 0-2 και στο 83΄μπήκε τέλος στην αγωνία. Ο Μικελτάντζε πήρε την μπάλα από την περιοχή της Ανόρθωσης και έφθασε έξω από την αντίπαλη περιοχή και έδωσε στον Κοφί και αυτός στον Ντούρις που από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να αστοχήσει και το 0-3 σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Γουίλερ, Λεάντρο (62΄ Ντα Σίλβα), Αντάμοβιτς, Ζτραβκόφσκι (74΄ Μυτίδης), Μακρής, Μαρκόσκι (58΄ Ρομάν), Χουράδο

Στον πάγκο: Πρότσεκ, Α. Τεϊσέιρα, Γκαστανιάγα, Αβραάμ, Φιντέλις, Κυριάκου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βάργκιτς, Στρούνα, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Κάτσαρ (75΄ Οικονομίδης), Κοφί, Ράγιος, Μικελτάντζε (88΄Κυριάκου), Ντούρις, Κατσαράβα (64΄ Μπεσάτ)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αρτυματάς, Κυριάκου, Σισέ, Σωτηρίου, Παναγιώτου, Ιωάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου (Ι. Λαζάρου, Χ. Χρίστου), 4ος: Γιάννης Αναστασίου, Παρ.: Μ. Τσαγγάρης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρκόσκι, Χουράδο, Βοζίνια, Τζούνιορ, Λαφράνς, Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα / Κάτσαρ, Πράνιτς (3η), Μικελτάντζε

ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο

ΘΕΑΤΕΣ: 2.500