ΔΙΕΘΝΗ
Like

Ρεκόρ τηλεθέασης με 3,572 δις άνθρωπους στο Μουντιάλ της Ρωσίας!

21 Δεκεμβρίου, 2018
263 Views
0 Comments
Ρεκόρ τηλεθέασης με 3,572 δις άνθρωπους στο Μουντιάλ της Ρωσίας!

H FIFA ανακοίνωσε τις λεπτόμερειες για τον κόσμο που παρακολούθησε το Μουντιάλ. Σχεδόν 1,12 δις είδαν μόνο τον τελικό της Γαλλίας με την Κροατία!

Είναι το λαοφιλέστερο άθλημα. Στον κόσμο. Ουδείς αμφιβάλλει γι’ αυτό. Και το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον πλανήτη. Κι αν υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί μπορείτε να του δείξετε τα νούμερα που ανακοίνωσε η FIFA για τον κόσμο που παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Κι όμως, 3,572 δις άνθρωποι είδαν τουλάχιστον ένα λεπτό από το Μουντιάλ του καλοκαιριού! Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη δηλαδή (7,53 δις σύμφωνα με την καταμέτρηση του 2017).

Η FIFA λοιπόν έκανε γνωστό πως 3.572 δισεκατομμύρια τηλεθεατές 4 ετών και πάνω είδαν τουλάχιστον ένα λεπτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τον τελικό ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία στις 15 Ιουλίου τον παρακολούθησαν 1,12 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς τα 884.37 εκατομμύρια τον είδαν στις τηλεοράσεις των σπιτιών τους και οι άλλοι 231.82 εκατομμύρια είτε ήταν digital τηλεθεατές, είτε έξω από το σπίτι τους (μπαρ, μαγαζιά κ.α.).
Μετά τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ ο μέσος όρος τηλεθεατών ήταν 191 εκατομμύρια (!) και φυσικά υπήρχε μια αύξηση 10.9% σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το οποίο είχαν παρακολουθήσει 3.04 δις άνθρωποι. Επίσης το κοινό που είδε τουλάχιστον 30 λεπτά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν 2.49 δις στην Ρωσία, ενώ τέσσερα χρόνια πριν στην Βραζιλία ήταν 1.95 δις. Τεράστια αύξηση… Οσο για το top10; Εκτός από τον τελικό, ακολούθησαν όπως αναμενόταν οι δύο ημιτελικοί. Εδώ μπορείτε να δείτε τους δέκα πρώτους αγώνες όσον αφορά την τηλεθέαση…

«Αυτά τα στοιχεία, δείχνουν πως το Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν όντως το καλύτερο όλων των εποχών. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την αύξηση στον μέσο όρο των τηλεθεατών αλλά και στον χρόνο που διέθεσαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είδε το Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο το παγκόσμιας κλάσης ποδόσφαιρο», είπε ο Φιλίπ Λε Φλοκ από την FIFA.

Comments are closed.