20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

O Mέσι είχε κέφια.

By on 17 Δεκεμβρίου, 2018 0 380 Views

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει χατ-τρικ και να δίνει δύο ασίστ, η Μπαρτσελόνα υπέταξε στην Βαλένθια τη φορμαρισμένη, Λεβάντε (0-5), και άφησε ξανά στο -3 τις Σεβίλλη και Ατλέτικο.

Αφού πήρε ανάσες μεσοβδόμαδα στο Champions League, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Μέσι να κάνει ό,τι θέλει, πέτυχε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη και τρίτη συνολικά στην La Liga και επέστρεψε μόνη πρώτη στην κορυφή του πίνακα. Είχαν δοκάρι στο 0-0 οι γηπεδούχοι, που για 25 διαδοχικό παιχνίδι κόντρα στους Blaugrana απέτυχαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Αργεντινός μύθος.

Η Λεβάντε έδειξε από την αρχή ότι θέλει να παίξει επιθετικά και με δύναμη στις μονομαχίες έκανε τους Καταλανούς να τρέχουν στο πρώτο κομμάτι του ματς. Ο Μπόατενγκ είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, που κέρδισαν σερί κόρνερ και προσπάθησαν να χτίσουν πίεση, όμως μετά τα πρώτα 20-25 λεπτά η ομάδα του Βαλβέρδε ανέβηκε και με την ποιότητά της έβαλε βάσεις νίκης αφού πρώτα στάθηκε τυχερή. Στο 33′ ο Μπόατενγκ πήρε την κάθετη μέσα στην περιοχή και με το αριστερό τράνταξε το οριζόντιο του Τερ Στέγκεν και δύο λεπτά μετά, ο Μέσι τιμώρησε την άμυνα της Λεβάντε που δεν έδιωξε καθώς πήρε πάνω του όλο τον κόσμο, έδωσε στον Σουάρες και εκείνος στην κίνηση έκανε το 0-1. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι Βαλενθιάνοι να συνέλθουν, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, αφού στο 43′ ο Μπουσκέτς έκανε εκπληκτική μπαλιά στον Μέσι, εκείνος πήρε τα μέτρα και με το δεξί τελείωσε τη φάση για το 0-2 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε από την Μπαρτσελόνα, όπως έκλεισε το πρώτο 45λεπτο. Με δύο γκολ. Το πρώτο ήρθε στο 47′ όταν στην κόντρα ο Τζόρντι Αλμπα γύρισε στον Σουάρες, ο Ουρουγουανός άφησε πανέμορφα την μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Μέσι με τη μία έκανε το 0-3 και στο 60′ από νέο τρομερό συνδυασμό έγινε το 0-4, όταν ο Ουρουγουανός έκανε ντρίμπλα και έβγαλε τον Βιδάλ, εκείνος γύρισε σε κενό τέρμα στον Μέσι και το χατ-τρικ ήταν πολύ εύκολη υπόθεση. Στη συνέχεια οι Καταλανοί χαλάρωσαν, η Λεβάντε δεν είχε κάτι άλλο να δώσει (από το 76′ έπαιζε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Καμπάκο) και αφού Σουάρες και Ντένις Σουάρεθ έχασαν από ένα τετ-α-τετ, ο Πικέ με τρομερό γκολ σαν box-to-box, διαμόρφωσε στο 88′ το τελικό 0-5.

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Οϊερ, Ποστίγο (70′ Πρτσιτς), Τόνιο, Καμπάκο, Ρόμπερ, Ροτσίνα (70′ Κόκε), Καμπάνια, Μοράλες, Μπάρντι, Γιάσον, Μπόατενγκ (62′ Μπόρχα Μαγιοράλ).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Βερμάελεν (52′ Αρτούρ), Πικέ, Τζόρντι Αλμπα, Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Βιδάλ (78′ Κουτίνιο), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (81′ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.