29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όταν έχει Ρονάλντο κερδίζει και στις κακές της η Γιουβέντους

Όταν έχει Ρονάλντο κερδίζει και στις κακές της η Γιουβέντους

By on 16 Δεκεμβρίου, 2018 0 399 Views

Τι και αν ήταν σκιά του καλού της εαυτού, τι και αν δημιούργησε τις λιγότερες τελικές στη φετινή Serie A, η Γιουβέντους παραμένει το απόλυτο αφεντικό της πόλης, αλλά και της Serie A. Τη γκάφα του Τζάτζα μετέτρεψε σε γκολ ο Κριστιάνο (1-0) και η «Μεγάλη Κυρία» συνέχισε το απίστευρο σερί, μετρώντας 15 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ βρίσκεται στο +11 από τη Νάπολι (με ματς περισσότερο). Παράλληλα, ήταν η 21η νίκη στα 27 τελευταία ντέρμπι με τη «Γκρανάτα». Ο Κριστιάνο θα θυμάται για καιρό αυτό το τέρμα, αφού ήταν το Νο 5000 της ομάδας του στη Serie A.

Kακό, πολύ κακό το α’ μέρος, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και χωρίς φάσεις. Ετσι, μια καλή ευκαιρία του Ματουϊντί, μια κεφαλιά του Μπελότι και ο τραυματισμός του Σιρίγκου ήταν αυτά που έμειναν… Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, πιο γρήγορος ρυθμός,. με την Τορίνο να είναι πιο επιθετική, αλλά Ιτσο και Μπελότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ. Η Γιουβέντους πήρε τα πάνω της μετά το τραγικό τέταρτο και απείλησε με τον Ματουιντί, αλλά και τον Ντιμπάλα. Ωστόσο, το γκολ της νίκης ήρθε από γκάφα αντιπάλου. Λάθος γύρισμα του Τζάτζα στο 68′, ο Μάντζουκιτς τσίμπησε τη μπάλα και ανατράπηκε. Ο Ρονάλντο δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 1-0. Στο 73′ η Γιουβέντους πανηγύρισε δεύτερη φορά, αλλά το γκολ του Μάντζουκιτς ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Μέχρι το τέλος του ματς η Τορίνο προσπάθησε, αλλά δεν είχε τον τρόπο για την υπέρβαση.

Τορίνο: Σιρίγκου (20′ Ισάζο), Ανσάλντι (75′ Παριγκίνι), Ν’Κουλού, Ντζιντζι, Ιτσο, Αϊνα (85′ Αλεξ), Ρινκόν, Μεϊτέ, Μπασέλι, Τζάτζα, Μπελότι

Γιουβέντους: Περίν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Ντε Σίλιο, Ματουιντί, Πιάνιτς, Τσαν, Κριστιάνο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα