26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Ξέσπασε με τεσσάρα η Μπάγερν

By on 15 Δεκεμβρίου, 2018 0 415 Views

Η Μπάγερν ξέσπασε πάνω στο Αννόβερο, το οποίο διέλυσε με 4-0. Μεγάλες νίκες για Στουτγκάρδη και Φορτούνα, έχασε βαθμούς η Γκλάντμπαχ.

Η Μπάγερν δείχνει να… στρώνει στην Bundesliga στο τέλος του 2018 και διέλυσε με 4-0 το Αννόβερο εκτός έδρας για να πιάσει την Γκλάντμπαχ στη δεύτερη θέση. Οι παίκτες του Κόβατς έπαιξαν με αυτοπεποίθηση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, τελειώνοντας το ματς από το πρώτο μέρος.

Τα ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Βαυαρούς, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’ με γκολάρα του Κίμιχ. Στο 29’ ο έτερος μπακ Αλάμπα είπε να «απαντήσει» και με δική του γκολάρα έκανε το 0-2, τελειώνοντας τα πάντα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στην επανάληψη για να τα πετύχουν. Στο 53’ ο Γκναμπρί έκανε το 0-3, στο 62’ ο Λεβαντόφσκι το 0-4, με την κυριαρχία της Μπάγερν να είναι εντυπωσιακή. Ευκαιρίες για τους Βαυαρούς χάθηκαν και άλλες μέχρι το τέλος, αλλά το Αννόβερο τη γλίτωσε μόνο με… τεσσάρα.

Αννόβερο (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Έσερ, Οστρτσόλεκ, Βίμερ, Αντόν, Φελίπε (46’ Μάινα), Χαραγκούτσι, Σβέγκλερ, Ασάνο (62’ Μουσίλια), Γουάλας, Βάινταντ, Φίλκρουγκ (73’ Ελές)

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα (73’ Ραφίνια), Τιάγκο, Γκορέτσκα, Κομάν (73’ Σάντσες), Γκναμπρί, Μίλερ (79’ Βάγκνερ), Λεβαντόφσκι

Ισοπαλία και πολύ ήταν για Γκλάντμπαχ
Η Μπορούσια πήγε στην έδρα της Χόφενχαϊμ με στόχο τη νίκη που θα της επέτρεπε να παραμείνει κοντά στη Ντόρτμουντ αλλά τελικά ήρθε ισόπαλη και μάλλον θα πρέπει να νιώθει και ικανοποιημένη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν καμία, είτε λόγω των αποκρούσεων του Ζόμερ είτε λόγω αστοχίας. Ετσι, η Γκλάντμπαχ κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό, ο οποίος τη διατηρεί στη 2η θέση αλλά μαζί με την Μπάγερν Μονάχου πλέον.

Ανατροπή με Γκόμες η Στουτγκάρδη
Το γκολ του Μίτελσταντ στο 38′, με το οποίο η Χέρτα έκανε το 0-1, έκανε τους περισσότερους να πιστεύουν ότι θα ήταν ακόμη ένα δύσκολο μεσημέρι για την Στουτγκάρδη αλλά τελικά δεν ήταν. Αντιθέτως, ήταν ένα ματς που της έδωσε βαθμολογική ανάσα και ψυχολογία για τη συνέχεια, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκόμες. Ο διεθνής φορ ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 64′ και στο 76′ βρήκε ξανά δίχτυα για το 2-1, με το οποίο οι Σουηβοί βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ίδια ώρα που η Χέρτα έχανε την ευκαιρία να μπει στις θέσεις της Ευρώπης.