19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ομάδα 5 αστέρων το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ. Συνέτριψε 5-1 τον Απόλλωνα

Ομάδα 5 αστέρων το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ. Συνέτριψε 5-1 τον Απόλλωνα

By on 3 Δεκεμβρίου, 2018 0 3018 Views

Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός για το εφτάψυχο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Τραμετσάνι με μέτρια εικόνα μέχρι σήμερα ,με απουσίες στην επίθεση διέλυσε 5-1 τον Απόλλωνα ,την ομάδα που στα πρώτα 10 παιγνίδια του πρωταθλήματος Cyta και στην Ευρώπη εντυπωσίασε με την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της. Το ΑΠΟΕΛ δεν άφησε τον Απόλλωνα να πάρει ανάσα ,τον αιφνιδίασε και τον υποχρέωσε σε μια βαριά ήττα φορτώνοντας τον και με προβλήματα λόγω καρτών.(Βάλε,Παπουλής,Μάγκλιτσα) Την ίδια ώρα έκανε δώρο στο ΑΠΟΕΛ και η Ένωση που κέρδισε στο Παραλίμνι την ΑΕΚ και του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος απέναντι σε δυο βασικούς ανταγωνιστές στην μάχη του τίτλου δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να κυνηγήσει και τον φετινό τίτλο. Ο Απόλλωνας πλήρωσε την κούραση αλλά και τα νεύρα που φορτώθηκε στην φάση του πρώτου πέναλτι και δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να μπει στον αγώνα με αξιώσεις.

Ο Τραμετσάνι έριξε από την αρχή ότι καλύτερο είχε σε ποιότητα παικτών από την αρχή και με τον Τάμαρι να αποδεικνύεται πάλι σε παίκτη διαφοράς δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλει τον δικό του έλεγχο στον αγώνα έχοντας απέναντι του έναν Απόλλωνα νευρικό και άτσαλο. Έμπειρο και ψύχραιμο το ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασε με την καλή του απόδοση και την τακτική που ακολούθησε.Η επιστροφή των Τάμαρι, Νσούε, Καρλάο και η βελτίωση των Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι δημιούργησαν μια άλλη δυναμική για τους γηπεδούχους.Απέναντι ο Απόλλωνας ήταν νευρικός και σαστισμένος. Ο Χάμπος απρόσεκτα παραχώρησε το πρώτο πέναλτι ρίχνοντας τον Τάμαρι που μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή ,και ο Βάλε σαν άπειρος διαμαρτυρόταν επίμονα για να πάρει την πρώτη κίτρινη. Και εκεί που προσπαθούσε να ισοφαρίσει ο Απόλλωνας ο Μάγκλιτσα δεν είχε καθαρό μυαλό σε δυο φάσεις που βρήκε,ούτε ο Παπουλής είχε καθαρό μυαλό στην τελική. Τα πολλά κόρνερ των φιλοξενουμένων πέρασαν ανώδυνα για το ΑΠΟΕΛ για να έρθει η αναστάτωση της άμυνας του Απόλλωνα σε αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ και η ανατροπή του Ζαχίντ από τον Βάλε που όταν συνειδητοποίησε πως έκανε παράβαση για δεύτερη κίτρινη τραβούσε τα μαλλιά του αλλά ήταν αργά. Στο δεύτερο πέναλτι ευστόχησε ο Μοράις και οι ελπίδες του Απόλλωνα με την μείωση του σκορ από τον Μάρκοβιτς έκαναν πάλι φτερά αφού ήρθε αμέσως το 3-1 με τον κεραυνό του Νατέλ και ασφαλώς το ΑΠΟΕΛ πήγε ήρεμο στα αποδυτήρια έχοντας το 3-1 στο χέρι, το ψυχολογικό προβάδισμα και την αριθμητική υπεροχή. Με αυτά τα δεδομένα μόνο αν αυτοκτονούσε το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να αλλάξει η ροή του αγώνα αφού ο Απόλλωνας του Α΄ ημιχρόνου δεν είχε καμιά πιθανότητα να φέρει τα κάτω πάνω.
Προσπάθησε πάντως ο Απόλλωνας έστω και με 10 να ξαναμπεί στο παιγνίδι αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά στο 61΄Ο Τάμαρι πέτυχε το 4-1 δίνοντας τέλος στις όποιες ελπίδες έτρεφε ο Απόλλωνας για κάτι καλό.Ο Τάμαρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Κέρδισε το πρώτο πέναλτι και άνοιξε το σκορ ήταν αυτός που αναστάτωσε την άμυνα του Απόλλωνα για να έρθει το δεύτερο πέναλτι ,πέτυχε το τέταρτο γκολ δίνοντας στην χαριστική βολή στον αντίπαλο. Το 5-1 από τον Νσούε απλά έδωσε άλλες διαστάσεις στην επιτυχία του ΑΠΟΕΛ
Ο Απόλλωνας σε αυτό το παιγνίδι μόνο αρνητικά αποκόμισε. Μια βαριά ήττα, και απώλειες με κάρτες για τον αγώνα στο Παραλίμνι στην επόμενη αγωνιστική. Βάλε, Παπουλής, Μάγκλιτσα δεν θα παίξουν στο Παραλίμνι ενώ θα χρειαστεί συνετή διαχείριση για να συνέλθει από αυτό το δυνατό χαστούκι και να ξεπεράσει τα πολλά και αχρείαστα νεύρα

8΄ ΓΚΟΛ 1-0 Εκτέλεση πέναλτι του Μοράις, απέκρουσε ο Βάλε, στην επαναφορά ο Τάμαρι, με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.Το πέναλτι κέρδισε ο Τάμαρι από τον Χάμπο.
45΄ +2 ΓΚΟΛ 2-0 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράις. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Βάλε που ανέτρεψε τον Ζαχίντ και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη .Την θέση του πήρε ο Κίσσας που αντικατέστησε τον Παπουλή.
45΄ +8 ΓΚΟΛ 2-1 Κόρνερ του Περέιρα, κεφαλιά του Μάρκοβιτς στα δίκτυα.

45΄ +11 ΓΚΟΛ 3-1 Απευθείας εκτέλεση του Νατέλ, από μακρινή θέση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα.
61΄ ΓΚΟΛ 4-1 Κλέψιμο του Ντε Βινσέντι, έδωσε στον Τάμαρι που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
69΄ ΓΚΟΛ 5-1 Ατομική ενέργεια του Τάμαρι, έδωσε στον Νσούε που με πλασέ έστειλε την μπάλα δίκτυα.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μερκής, Καρλάο, Ιωάννου, Νσούε, Καζού, Μοράις, Ζαχίντ (67΄ Γκέντσογλου), Ντε Βινσέντι (80΄ Αρτυματάς), Νατέλ (67΄ Μπάλογκ), Τάμαρι

Στον πάγκο: Ρόμο, Εφραίμ, Σόουζα, Ρέζα, Βούρος, Αλωνεύτης

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Περέιρα (46΄ Φοπαλά), Σαρδινέρο, Παπουλής (45΄+1 Κίσσας), Μαγκλίτσα (66΄ Σκέμπρι)

Στον πάγκο: Ουεντραόγκο, Σουμά, Στυλιανού, Βασιλειάδης, Ψύχας, Σπόλιαριτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου (Χ. Γεωργίου, Ι. Λαζάρου), Κώστας Ψευδιώτης (Α. Γεωργίου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρλάο, Νσούε / Παπουλής (3η), Ρομπέρζ, Σουμά, Βασιλείου, Σακέτι, Μαγκλίτσα (3η), Κυριάκου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Βάλε

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.741 (4.665 από το ΑΠΟΕΛ και 1.076 από τον Απόλλωνα)