25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο παρά 5΄πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στους ομίλους μέσα στην Ζυρίχη

Στο παρά 5΄πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στους ομίλους μέσα στην Ζυρίχη

By on 29 Νοεμβρίου, 2018 0 15983 Views

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Τρισκόφσκι πέτυχε το 1-2 και η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Α΄ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Λάρνακας ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε τη Ζυρίχη στο στάδιο «Λέτζιγκραντ» σπάζοντας ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα της ελβετικής ομάδας στην έδρα της σε ομίλους της διοργάνωσης. Βέβαια, η μεγάλη επιτυχία δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς χάθηκε η πρόκριση, όμως η ΑΕΚ εκτός από το πρεστίζ της βάζει στο ταμείο και 570.000 ευρώ ως μπόνους της ΟΥΕΦΑ για την επιτυχία.

Η κυπριακή ομάδα με 5 βαθμούς είναι στην 3η θέση του ομίλου και στην τελευταία αγωνιστική (13/12) θα υποδεχθεί τη Λεβερκούζεν.

Η νίκη της ΑΕΚ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Προηγήθηκε στο 38΄ με το Γιάννου και παρόλο που οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 74΄ με φάουλ του Κελίφι, κυνήγησε τη νίκη ως το τέλος και κατάφερε να την εξασφαλίσει με τέρμα του Τρισκόφσκι στο 85΄.

ΖΥΡΙΧΗ (Λ. Μακνίν): Μπρέχερ, Ντίξον, Νεφ, Μπανγκούρα, Κριέζιου, Πάλσον, Ντομγκζιόνι (88΄Σομ), Κελίφι, Ροντρίγκες (73΄Βίντερ), Μαρκεσάνο (46΄Κρασνίκι), Οντέι

Στον πάγκο: Βάνινς, Μάκσο, Γκενούχε, Κολολί

ΑΕΚ(Α. Ιραόλα): Τόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Γκαρσία, Λαρένα (84΄ Τομάς), Ακοράν (78΄Ασούμπρε), Χέφελ, Φλοριάν (65΄ Τρισκόφσκι), Γιάννου

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καταλά, Τέτε, Κωνσταντίνου

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλεξέι Εσκόφ (Ντ. Μοσιακίν, Αντ. Αβεριάνοφ) 4ος: Ντ. Σαφιάν, Επιπρόσθετοι: Μιχ. Βίλκοφ, Ρομ. Γκαλίμοφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντομγκζιόνι, Κριέζιου, Μαρκεσάνο/Γκαρσία, Ιωάννου, Φλοριάν, Τρισκόφσκι, Τόνιο

ΓΗΠΕΔΟ: «Λέτζιγκραντ»

ΘΕΑΤΕΣ: 5000 (περίπου)