29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανίκητος ο Βεσελόφσκι και απο τα 11 βήματα.Σπουδαία νίκη της Ν.Σαλαμίνας .Άσφαιρη η Ομόνοια

Ανίκητος ο Βεσελόφσκι και απο τα 11 βήματα.Σπουδαία νίκη της Ν.Σαλαμίνας .Άσφαιρη η Ομόνοια

By on 21 Οκτωβρίου, 2018 0 17091 Views

Με ήρωα τον τερματοφύλακα της Βελεσόφσκι που δεν νικήθηκε ούτε στο 90΄από το σημείο του πέναλτι και σκόρερ τον Κίνγκσλεϊ η Νέα Σαλμίνα κέρδισε 1-0 την Ομόνοια και έδιξε ότι είναι ομάδα για την πρώτη εξάδα.Στο Α΄ημίχρονο ήταν καλύτερη η νικήτρια και στο Β΄ημίχρονο κράτησε το τρίποντο παίζοντας αμυντικά αλλά έχοντας και τον τερματοφύλακα της σε καλή μέρα.
Η Ομόνοια στο Β΄ημίχρονο ανέβηκε και πίεσε τη Ν.Σαλαμίνα και έφτιαξε ευκαιρίες όμως για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες της.Μοιραίος ο Χριστοφή που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που έδωσε δώρο με ανόητο χέρι ο Γκολομπάρ στο 90΄αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βεσελόφσκι που απέκρουσε με σχετική ευκολία στο κέντρο της εστίας του.Στο προηγούμενο παιγνίδι με τον Απόλλωνα έχασε πέναλτι ο Νταρμπισάιαρ έτσι η Ομόνοια μένει μακριά απο τους αρχικούς στόχους της και προβληματίζει με την αδυναμία της να σκοράρει.
Αυτή η νίκη της Νέας Σαλαμίνας ήρθε έπειτα από 22 χρόνια κατά της Ομόνοιας γεγονός που δείχνει πολλά για την φετινή πορεία των δυο ομάδων.!

Τα πρώτα 10 λεπτά κύλησαν σε… νωθρό ρυθμό, όμως όταν άρχισαν να… ζεσταίνουν οι μηχανές το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Τελικά πρώτη βρήκε το τέρμα η Νέα Σαλαμίνα στο 21’ έπειτα από σέντρα του Τιάγκο και κεφαλιά του Κίνκγσλεϊ από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους όμως το πλασέ του Ελουντού έφυγε μόλις έξω. Οι φιλοξενούμενοι αν και προσπάθησαν να «απαντήσουν» πριν το ημίχρονο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Στο β’ μέρος μπήκαν πολύ δυνατά οι πράσινοι και έψαξαν το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. Στο 54’ ο Εντρένα έκανε το σουτ, απόκρουσε ο Βεσελόφσκι, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και ο Χριστοφόρου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή και αποσόβησε την ισοφάριση. Ήταν πολύ καλά στημένη η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη στα μετόπισθεν και δεν άφησε πολλούς χώρους στο τριφύλλι. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Ολίβα όμως συνέχιζε να βάζει πίεση, και στο 90+2’ κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Γκολομπάρτ. Ο… ήρωας Βεσελόφσκι όμως δήλωσε για ακόμα μια φάση «παρών» αποκρούοντας το πέναλτι του Χριστοφή στο 90+3!

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Φουστάρ, Γκολομπάρ, Χριστοφόρου, Μαργκάσα, Νουρ, Κορέια (74′ Κωστή), Παύλου, Ελουντού (63′ Αζίζ), Τιάγκο, Κίνγκσλεϊ

Στον πάγκο: Αλβμπόκε, Σεργίου, Ντοβάλ, Λεμέσιος, Σικόρσκι, Ντομίγκεζ, Σιαθάς

Ομόνοια (Ολίβα): Μεχίας, Κούσουλος, Πρέτσε, Γκαφούρ, Λόπες, Ενρίκεζ, Σοάρες (68′ Αλμπίν), Γκόμεζ, Εντρένα (57′ Χριστοφή), Αντόνια (43′ Μόντες), Ντάρμπισαϊαρ

Στον πάγκο: Παναγή, Μανρίκε, Λόρα, Κατελάρης, Λοέ, Τζιωνής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παύλου, Μαργκάσα ,Γκολομπάρ/ Εντρένα, Μόντες

ΓΗΠΕΔΟ: «Αμμόχωστος»

ΘΕΑΤΕΣ: 1.700 περίπου

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας