19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024

Ιστορική νίκη στην Ισπανία για την Αγγλία

By on 15 Οκτωβρίου, 2018 0 583 Views

Η Αγγλία έκανε μεγάλη εμφάνιση, κέρδισε με 3-2 την Ισπανία στην Σεβίλλη και παραμένει στο κόλπο της πρώτης θέσης. Νίκες για Βοσνία, Ελβετία.

Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει στην Ισπανία μετά την Ελλάδα το 2003, καθώς με μεγάλη εμφάνιση στο πρώτο μέρος επιβλήθηκε με 3-2 και παρέμεινε στο κόλπο της κατάκτησης της πρώτης θέσης, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα με 2-1 από τους Ισπανούς εντός έδρας.

Κανένας δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στο πρώτο μέρος. Οι Ισπανοί μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, αλλά στο 16’ στην πρώτη τους ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με άψογο τελείωμα του Στέρλινγκ! Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια και συνέβη ακριβώς το ίδιο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν για την ισοφάριση και μία υποδειγματική αντεπίθεση έφερε το δεύτερο γκολ για την Αγγλία με τον Ράσφορντ στο 29’. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήρθε ξανά ο Στέρλινγκ να κάνει το 0-3 στο 38’!

Οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε, αλλά η είσοδος του Αλκάθερ στο ματς του έδωσε πνοή, με τον σούπερ φορμαρισμένο επιθετικό της Ντόρτμουντ να σκοράρει 1,5 λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για το 1-3 με κεφαλιά στο 58’! Οι φιλοξενούμενοι λογικά έπαιξαν αμυντικά, όμως αυτή τη φορά δεν βρήκαν χώρους στην αντεπίθεση. Παρόλα αυτά, έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία φάση για να σκοράρουν ξανά οι Ισπανοί. Αρχικά, ο Μοράτα είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 97’ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρχιο Ράμος έκανε το τελικό 2-3.