27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Ιπτάμενη Ολλανδία,σάρωσε την Γερμανία

By on 13 Οκτωβρίου, 2018 0 610 Views

H νέα, γεμάτη φρεσκάδα Ολλανδία του Κούμαν ήταν εντυπωσιακή, επικράτησε 3-0 της Γερμανίας και φουλάρει για την πρωτιά.
Μπορεί να μην είναι Μουντιάλ, μπορεί να αποτελεί μία διοργάνωση για πειραματισμούς, όμως δεν παύει να είναι μία δεύτερη σερί διοργάνωση που η Γερμανία τα θαλασσώνει! Μετά τον απογοητευτικό αποκλεισμό από την φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ είναι ουραγός στον πολύ απαιτητικό όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, με μία ακόμα προβληματική εμφάνιση στο Άμστερνταμ, όπου διαλύθηκε με 3-0!

Οι «οράνιε» θύμισαν κάτι από τα παλιά και χτυπώντας στις αδυναμίες της Γερμανίας την κέρδισαν καθαρά με 2-0 σε υπέροχη ατμόσφαιρα στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά σε κενή εστία, έπειτα από πρώτη κεφαλιά του Μπάμπελ στο δοκάρι, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν (30’, 1-0), που έκανε πολύ έξυπνη διαχείριση του παιχνιδιού στην συνέχεια.

Γλίτωσε από την ισοφάριση σε… άχαστη ευκαιρία του Σανέ (63’) και χτύπησε ιδανικά στις αντεπιθέσεις, με έναν Μέμφις Ντεπάι που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Ο επιθετικός της Λιόν έκανε το 2-0 (87’), μετά από πάσα πάρε-βάλε του Πρόουμς, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε οριζόντιο δοκάρι σε μία ακόμα κόντρα, όμως το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Βαϊνάλντουμ (92’, 3-0) στην πρώτη νίκη της Ολλανδίας επί της Γερμανίας από το 2002!

Όρθια στο Δουβλίνο έμεινε η Δανία που πήρε το 0-0 από την Ιρλανδία και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου για την 2η κατηγορία, ενώ τα Σκόπια δεν είχαν πρόβλημα στο εύκολο 4-1 επί του Λιχτενστάιν.