25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Λέω ναι στο VAR αν μας βοηθήσει η ΟΥΕΦΑ.Σε 2-3 χρόνια εφικτό για την Κύπρο

Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Λέω ναι στο VAR αν μας βοηθήσει η ΟΥΕΦΑ.Σε 2-3 χρόνια εφικτό για την Κύπρο

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2018 0 739 Views

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Ωρα για Μπάλα», ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας αναφέρθηκε στο VAR και το ενδεχόμενο να το δούμε στα γήπεδα μας.

«Σε έξι μήνες, όσους δηλαδή βρίσκομαι στην προεδρία της ΚΟΠ, δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε ανακοινώσει ένα στρατηγικό πλάνο με 11 σημεία.

Έχουμε υλοποιήσει τα δέκα και απομένει το σπίτι της Εθνικής. Αναμένουμε να πάρουμε τη γη από το κράτος κι ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας μου να το υλοποιήσουμε κι αυτό.

Το πιο σημαντικό κομμάτι παραμένει και το επαναλαμβάνω η βελτίωση της διαιτησίας, η οποία πάντως έχει κάνει βήματα μπροστά. Ότι κι αν κάνεις ως ΚΟΠ και ως πρόεδρος, κριτήριο είναι ότι συμβαίνει στο γήπεδο. Λάθη θα γίνουν, οι διαιτητές μας θα περάσουν και περιόδους κάμψης, αλλά δεν θέλουμε να αλλοιώνουν τον βαθμολογικό πίνακα.

Στόχος μου είναι να φύγει τελείως η καχυποψία από τα κυπριακά γήπεδα. Το VAR είναι ένα μέσο που βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαι σε επαφή με FIFA και UEFA, στην επόμενη εκτελεστική που θα πάρω μέρος, αν η UEFA δώσει στις μικρομεσαίες ομοσπονδίες την αναμενόμενη οικονομική βοήθεια, λέω ναι στο VAR. Και νομίζω πως μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο την ερχόμενη διετία ή τριετία»