20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΛΕΑΝΘΗΣ:Σιγά, σιγά θα μπορέσουμε να δείξουμε τα θετικά της κάρτας φιλάθλου και ο κόσμος θα την αποδεχτεί

ΚΛΕΑΝΘΗΣ:Σιγά, σιγά θα μπορέσουμε να δείξουμε τα θετικά της κάρτας φιλάθλου και ο κόσμος θα την αποδεχτεί

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2018 0 692 Views

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την κάρτα φιλάθλου.

Πως κυλά η διαδικασία έκδοσης κάρτας φιλάθλου;

«Υπό τις περιστάσεις είναι ικανοποιητικός ο αριθμός αλλά δημιούργησε πρόβλημα ο θεσμός, αν δεν ήταν ο θεσμός θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Θα τολμήσω να πω ότι έχουμε απώλεια σε προσέλευση αλλά νιώθουμε πιο ασφαλείς στα γήπεδα. Πρέπει να πούμε ότι παρόλο ότι που υπάρχει η εντύπωση ότι το σύστημα δεν είναι έτοιμο, πρέπει να διαβεβαιώσω ότι είναι καθόλα έτοιμο. Ακόμα και στα στάδια που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις βρήκαμε τρόπο να το κάνουμε χειροκίνητα και το μέτρο έχει αποδώσει και βελτιώνεται».

Γι’ αυτούς που κάνουν λόγο για φακέλωμα;

«Η δικαιολογία ότι θα φακελωθούμε με την κάρτα φιλάθλου είναι ξεπερασμένη. Εδώ το μπακάλικο της γειτονιάς ξέρει περισσότερα πράγματα για εμάς. Ο κόσμος σιγά, σιγά θα καταλάβει ότι αδικεί την ομάδα του να είναι εκτός γηπέδων και θα καταλάβει ότι το σύστημα θα παίρνει τους παραβάτες και θα τους απομονώνει. Είμαι αισιόδοξος ότι θα εμπεδωθεί. Είναι ένα νέο μέτρο, είχαμε και έχουμε προβλήματα τα οποία συνεχώς λύνονται βελτιώνονται τα συστήματα. Θα πρέπει πριν να κατακρίνουμε τον θεσμό να του δώσουμε την ευκαιρία να εφαρμοστεί. Το είπα πολλές φορές ότι αν στο τέλος της χρονιάς διαφανεί ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσεις τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε θα είμαι ο πρώτος που θα βγω και να πω ότι χρίζει αυτής και αυτής της βελτίωσης».

Μέχρι που έφτασε ο αριθμός των καρτών φιλάθλου;

«Ξεπεράσαμε τις 37 χιλιάδες. Σιγά σιγά όταν θα πλησιάσουν οι αγωνιστικές περίοδοι θα αρχίσει ξανά η ζήτηση. Είναι πλέον ξεπερασμένο ότι είναι τρόπος φακελώματος, αντιλαμβάνεται και ο απλός φίλαθλος ότι αυτό δεν ευσταθεί».

**«Ο κόσμος το θεώρησε ότι είναι ένα πυροτέχνημα και ότι δεν θα γίνει».

Ήρθε απότομα στον κόσμο με μια διάσκεψη τον Ιούλιο…

«Η προσφορά κατακυρώθηκε Ιούλιο για να δημιουργηθεί το μητρώο. Προτού να έχουμε κατακυρωμένη την προσφορά δεν μπορούσα ένα πούμε οτιδήποτε. Είναι οι διαδικασίες του δημοσίου που πρέπει να ακολουθηθούν. Θεωρώ ότι σιγά, σιγά θα μπορέσουμε να δείξουμε τα θετικά του και ο κόσμος θα το αποδεχτεί».

Γι’ αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας και μετά ήρθε το μέτρο ενώ οι ίδιοι είναι κατά του μέτρου…

«Έγινε συνεννόηση με τις ομάδες αλλά και οι ομάδες είχαν την ίδια εντύπωση με όλους τους άλλους».

Πότε θα μπορέσει να κριθεί το μέτρο;

«Να του δώσουμε την αγωνιστική σεζόν. Το δικαιούται το μέτρο αυτό το διάστημα».

Ποια θα είναι τα κριτήρια;

«Ελπίζουμε να μην γίνουν επεισόδια. Έχει να κάνει με την αντίδραση, με την εξυπηρέτηση, με όλα αυτά. Θα αξιολογηθεί η χρησιμότητα, η λειτουργία, πόσο πρόβλημα δημιουργεί στην προσέλευση».

Εντοπίσατε αυτούς που έκαναν τα αίσχη στο Μακάρειο;

«Όχι γιατί φορούσαν κουκούλα και δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο σύστημα».

Γι’ αυτό που ακούστηκε για απαγόρευση του καπνίσματος…

«Είναι υπερβολικό την δεδομένη στιγμή αλλά για θέματα αρχής δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Είναι μεγάλη συζήτηση και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή».

Για το γήπεδο της Λεμεσού…

«Περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης. Ήδη στην πρώτη απόφαση η επιτροπή είπε να περιμένουμε 3 μήνες και μετά θα προχωρήσουμε».