1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΕΒΙ:Η Ανόρθωση δεν είναι ακόμα κτισμένη για τον τίτλο.Πρώτα να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν

ΛΕΒΙ:Η Ανόρθωση δεν είναι ακόμα κτισμένη για τον τίτλο.Πρώτα να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν

By on 25 Αυγούστου, 2018 0 2225 Views

Εκτενής συνέντευξη σε μέσο του Ισραήλ, έδωσε ο Ρόνι Λέβι, με τον Ισραηλινό προπονητή της Ανόρθωσης, να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο πρωτάθλημα και τους στόχους της Κυρίας.

Αναλυτικά πιο κάτωη συνέντευξη του.

-Ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αναλάμβανες την Εθνική αλλά τελικά προσλήφθηκε ένας Αυστριακός. Πως το βλέπεις; “Σε προσωπικό επίπεδο, η φιλοδοξία κάθε προπονητη είναι να αναλάβει την Εθνική της πατρίδας του. Από την πρώτη στιγμή που είχε αρχίσει η φημολογία είχα υπογράψει για δυο χρόνια με την Ανόρθωση”.

-Είχες συμφωνήσει με τον πρόεδρο πως αν είχες πρόταση από την Εθνική δεν θα σε εμπόδιζε; “Η σχέση μου με τον πρόεδρο είναι πολύ καλή και αν με ήθελαν πολύ στην Εθνική δεν θα με εμπόδιζε αλλά σε κάποια στιγμή ήταν αδύνατο γιατί η σεζόν ήταν κοντά στο ξεκίνημα. Είμαι έμπειρος και προσγειωμένος. Από την στιγμή που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την Ανόρθωση ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος εκεί”.

-Σας απογοητεύει αυτό; “Όχι. Γιατί είμαι κι εγώ ένας ξένος προπονητής σε μια ξένη χώρα. Σέβομαι το ότι υπάρχει άλλη κουλτούρα και στιλ. Πιστεύω ότι είναι καλό για το ποδόσφαιρο να παίρνεις στοιχεία από άλλες καλύτερες ποδοσφαιρικές σχολές. Για το θέμα της Εθνικής Ισραήλ, η απόφαση είναι της επιτροπής και του προέδρου της ομοσπονδίας, και έχουν κάθε δικαίωμα”.

-Για την Ανόρθωση… “Στην Κύπρο αν μείνεις στη θέση σου τόσο καιρό είναι πολύ καλό. Στην Ανόρθωση η περασμένη μου θητεία ήταν εξαιρετική. Την επόμενη όταν έφτασα στο πρώτο μισό ήταν μια δύσκολη χρονιά και καταφέραμε να μπούμε στα πλέι-οφ την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς ένας νέος πρόεδρος ήρθε στη συνέχεια με εμπειρία 8-10 χρόνων πριν, όταν η ομάδα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τερματίσαμε καλά τη σεζόν και κτίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Πετύχαμε ένα μεγάλο κατόρθωμα, με σχετικά μικρό μπάτζετ και περιορισμένο ρόστερ χωρίς πολλές επιλογές”.

-Για τη νέα σεζόν… “Δεν κάναμε πολλές αλλαγές και μας λείπουν δύο-τρεις παίκτες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Θα έχουμε μια καλή ομάδα με τις απαιτήσεις για εμάς πλέον να είναι μεγαλύτερες”

-Υπάρχουν προσδοκίες πως θα πάρετε το πρωτάθλημα; “Δεν υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό από την αρχή της σεζόν. Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα με μεγάλη φήμη στην Κύπρο, ανάλογη με αυτή των Μακάμπι Χάιφα και Μπεϊτάρ, οπότε οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Η ομάδα δεν είναι ακόμα κτισμένη για τέτοιο στόχο. Με ακόμα 3-4 παίκτες θα μπορούσα να σας πω ναι για το πρωτάθλημα. Πρέπει πρώτα όμως να ξεκινήσουμε καλά αυτή τη σεζόν”.

-Για τον Αριέλ Αρούς… “Ο Αριέλ είναι σοβαρός άνθρωπος και επαγγελματίας. Από την αρχή που ήταν μαζί μας δεν έχασε ούτε μία προπόνηση ή παιχνίδι. Έκανε προπόνηση και με την ομάδα και μόνος του. Είναι από αυτούς που έχουν το ταλέντο και στο τέλος βρίσκουν το δρόμο τους. Απλά πρέπει να τους καθοδηγήσεις να μπουν στην σωστή πορεία. Μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά. Η Μπερ Σεβά έκανε μία εξαιρετική κίνηση. Με ρώτησαν για αυτόν από την Μπερ Σεβά”.

-Για το ότι ακούστηκε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ… “Δεν θέλω να πω ονόματα ομάδων όμως με προσέγγισαν και από το Ισραήλ και από το εξωτερικό. Όταν υπέγραψα με την Ανόρθωση τον Μάρτη-Απρίλη είπα πως είμαι κλειστός. Επίσης είναι καλό για μένα που είμαι στην Ανόρθωση και με εμπνέει για να επιτύχω. Ξέρουμε πως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρεις τι θα γίνει μέχρι αύριο. Όμως όσο είμαι εδώ δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο. Μόνο τη μέρα που θα φύγω θα σκεφτώ την επόμενη μου πρόκληση”.

-Αν βλέπει τον εαυτό του να επιστρέφει στο μέλλον στη Μακάμπι Χάιφα… “Γιατί όχι. Δεν εξαρτώνται όλα από εμένα. Αν με θέλουν, σίγουρα. Όταν έφυγα με ήθελαν πίσω. Είναι για μένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα να νιώθεις πως σε θέλουν”.

Για τη ζωή στην Κύπρο… “Πάρα πολύ καλή. Μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός όμως είναι πολύ καλοί οι άνθρωποι εδώ. Είναι μια φιλική χώρα και το κλίμα είναι παρόμοιο με αυτό του Ισραήλ. Είναι όλα πολύ άνετα και σύγχρονα. Είναι κοντά στο Ισραήλ και πραγματικά αγαπούμε τη ζωή εδώ. Φυσικά αγαπάμε και τη ζωή στο Ισραήλ”.

-Η Σίμα μετακόμισε μαζί σου όταν τα παιδιά μεγάλωσαν; “Ας πούμε πως το ποσοστό είναι 70-30. Τον περισσότερο χρόνο είναι μαζί μου”.

-Η Κύπρος σου έκανε καλό; “Μέχρι τώρα ναι. Έχω την ομάδα μου. Μια πολύ καλή επαγγελματική ομάδα. Έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο και η δυναμική της ομάδας είναι πολύ καλή. Το ποδόσφαιρο αλλάζει ανάλογα με τα αποτελέσματα. Ελπίζω να πετύχω. Στο τέλος μπορεί να πάρεις τον έπαινο. Ο προπονητής αποδεικνύει την αξία του σε βάθος χρόνου. Διαβάζω πως σκέφτονται να απολύσουν τον Μουρίνιο. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Απλά το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν καλό.”

-Ούτε εσείς είχατε καλό ξεκίνημα στη σεζόν με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη… “Ήταν μια πραγματική απογοήτευση. Στο τελευταίο ματς δεχθήκαμε ένα γκολ, σε μια αναμέτρηση που είχαμε καθόλη τη διάρκεια τον έλεγχο. Παίζαμε στην Ευρώπη μετά από έξι χρόνια και ήταν μεγάλη απογοήτευση ο αποκλεισμός”.