25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Εντυπωσιακός ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση από την Ferrari.

Εντυπωσιακός ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση από την Ferrari.

By on 25 Αυγούστου, 2018 0 737 Views

Εντυπωσιακός ο Λιούις Χάμιλτον «έκλεψε« με την βοήθεια της βροχής την πρώτη θέση από την Ferrari. Στη δεύτερη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ και στην 3η ο πολύ καλός Εστεμπάν Οκόν με Force India.

Από την αρχή της διαδικασίας των κατατακτήριων υπήρχε η πιαθανότητα βροχής κατά 90%. Ωστόσο το Q1 ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα με τους Σάινθ, Αλόνσο, Σιρότκιν, Στρολ, Βαντούρν να αποκλείονται και τους Κίμι, Μπότας, Χάμιλτον να βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις. Αρνητική έκπληξη ο αποκλεισμός του Σάινθ που συχνά τον βλέπουμε ακόμα και στο Q3. Περίεργο που δεν «το βρήκε» ο Ισπανός.

Και το Q2 όμως ξεκίνησε δίχως βροχή και ολοκληρώθηκε δίχως κάποιο απρόοπτο. Φέτελ, Ράικονεν, Χάμιλτον στις 3 πρώτες θέσεις και Γκασλί, Χάρτλει, Λεκλέρκ, Έρικσον και Χούλκενμπεργκ αποκλείονται. Να σημειώσουμε πως ενώ ο Μπότας είχε ποινή και θεωρητικά δεν θα συμμετείχε (όπως έκανε ο Χούλκενμπεργκ) τελικά έτρεξε και βγήκε 4ος στο Q2 δίχως να παίζει φυσικά ρόλο. Θα ξεκινήσει αύριο τελευταίος από τα πιτς.

Και η βροχή ξεκίνησε ταυτόχρονα με το Q3. Οι οδηγοί έκαναν έναν αναγνωριστικό γύρο με τα σλικς αλλά γρήγορα άλλαξαν όλοι σε μεσαία βρόχινα. Και πρώτος έγραψε γρήγορο γύρο ο Ράικονεν, με 2ο τον Φέτελ. Ο χάμιλτον ανέβηκε στην 3η θέση όταν οι συνθήκες μεταβάλονταν συνεχώς με το χαρακτηριστικό της πίστας των Αρδενών. Σε κάποιο σημείο να είναι σχετικά στεγνά και σε κάποιο άλλο σημείο να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο Κίμι έκανε άλλον έναν γρήγορο γύρο και το παράτησε πιστεύοντας πως είναι άνετα πρώτος. Με τις συνθήκες να αλλάζουν συνέχεια ο Φέτελ έκανε έναν πολύ καλό -βρόχινο- γύρο και πέρασε πρώτος. Ο Κίμι από τα πιτς έδειχνε στα πλάνα της τηλεόρασης απογοητεύμενος. Αλλά δεν είχε μιλήσει ακόμα ο Χάμιλτον. Με έναν τρομερό γύρο στην πίστα που στέγνωνε έριξε 1.5 δευτερόλεπτο στο γύρο του Φέτελ δίχως να αφήσει τον Γερμανό να μπορεί να απαντήσει καθώς ο χρόνος του Q3 ολοκληρώθηκε. Στην 3η θέση ο καταπληκτικός Οκόν που ήθελε όσο τίποτε αυτή τη διάκριση καθώς στην νέα Force India θα υπάρξουν αλλαγές ακόμα και μέσα σε αυτή τη χρονιά, αφού ο μπαμπάς Στρολ δεν θέλει το καμάρι του να σέρνεται στις τελευταίες θέσεις αλλά να έχει ένα μονοθέσιο ικανό για βάθρο, όπως άλλωστε έδειξε η 3η θέση του Οκόν.