25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΡΚΕΖ:Oι Κύπριοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο

ΚΕΡΚΕΖ:Oι Κύπριοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο

By on 23 Αυγούστου, 2018 0 3304 Views

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας σεζόν παρέθεσε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, μιλώντας για την ομάδα, τον προγραμματισμό, τη νέα χρονιά και τους στόχους.

Για τον προγραμματισμό: «Ξέρουμε ότι είχαμε κάποιες αλλαγές αυτή την χρονιά και είχαμε μια μικρή καθυστέρηση με το πλάνο μας. Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον προγραμματισμό. Είχαμε όλους τους παίκτες από την αρχή πλην του αμυντικού μέσου. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί με την τελευταία επιλογή και το καλό είναι ότι είναι έτοιμος αγωνιστικά».

Για την προετοιμασία: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προετοιμασία. Θα μιλήσω περισσότερο για την προπόνηση. Ο στόχος μου ήταν να κάνουμε μια καλή ομάδα. Δεν λέω οικογένεια γιατί όλοι έχουμε την δική μας, αλλά θέλουμε μια ομάδα με ηγέτες και νεαρούς και να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο».

Για το ρόστερ: «Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Κοιτάζω πολύ τον χαρακτήρα των παικτών και το επίπεδο τους. Όταν λέω χαρακτήρα δεν εννοώ μόνο καλά παιδιά αλλά να σέβονται και τον αντίπαλο. Αλλά και κακές αντιδράσεις να έχουν, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, έτσι ήμουν και εγώ».

Οι στόχοι και οι νίκες στα φιλικά: «Ο άλλος στόχος ήταν να επιστρέψει στην ομάδα η νοοτροπία νικητή. Όχι μόνο στα επίσημα. Δεν δίνω σημασία στις νίκες στα φιλικά που είχαμε. Είναι σημαντικό γεγονός για την ψυχολογία των παικτών φυσικά. Δεν πετάμε στα σύννεφα από τις νίκες. Είμαστε προσγειωμένοι».

Για τον αγώνα με τον Ερμή: «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό το πρωτάθλημα των 12 ομάδων θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Καμία ομάδα δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Έχουμε το παιχνίδι με τον Ερμή και τον σεβόμαστε. Πέρσι έβαλαν το όνομα τους στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής τους, ο Κώστας Καϊάφας, έχει νοοτροπία νικητή. Έχουμε μελετήσει τον Ερμή και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε και τους φιλάθλους μαζί μας. Σέβομαι τις αποφάσεις όλων. Αλλά το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο».

Για τον βαθμό ετοιμότητας: «Καμία ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Οι ποδοσφαιριστές μας βοήθησαν τους καινούργιους στην προσαρμογή. Ο Καστανάγια έκανε προετοιμασία και από τις εξετάσεις φάνηκε ότι είναι σε καλό επίπεδο».

Για τους «κομμένους»: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Πρέπει να σεβαστούμε το έχουν προσφέρει στην ΑΕΛ. Όμως πρέπει να σεβαστούμε και την απόφαση του προπονητή. Είναι θέμα της διοίκησης να βρεθεί η λύση με τους παίκτες».

Για Μπενίτεθ και Τόρες: «Ξέραμε το επίπεδο τους και για αυτό έμειναν. Ο Μπενίτεθ είχε κάποιους τραυματισμούς και φέτος τον περιμένουμε καλύτερο. Ο Τόρες δεν έκανε προετοιμασία πέρυσι και πιστεύω σε αυτούς όπως σε όλη την ομάδα».

Για την κατάσταση του «Αμμόχωστος» κι αν τον ανησυχεί: «Εμείς θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας ανάλογα με το γήπεδο. Αυτό που θέλω να πω είναι για τη ώρα και ήταν προτιμότερο να ήταν λίγη ώρα αργότερα».

Για το πρωτάθλημα των 12 ομάδων: «Η απόφαση του προέδρου είναι πολύ καλή να δει πώς θα πάει το πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Πιστεύω θα είναι καλύτερα και το ίδιο και η β’ κατηγορία. Καταλαβαίνω ότι έτσι κάποιοι λένε ότι οι Κύπριοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες, όμως όταν ήμουν νεαρός έπαιζα μέχρι τα 24 στη β’ κατηγορία. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι πρέπει να δουλέψεις. Το καλοκαίρι διάβαζα τη συνέντευξη του Κώστα Μανωλά, είπε ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να επιβιώσεις, είναι θέμα αν μπορείς ή αν δεν μπορείς. Είμαι χαρούμενος που βλέπω πώς αλλάζουν οι Κύπριοι παίκτες. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο».