29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Περαιτέρω διευκολύνσεις των φιλάθλων για εγγραφή στο Μητρώο

Περαιτέρω διευκολύνσεις των φιλάθλων για εγγραφή στο Μητρώο

By on 21 Αυγούστου, 2018 0 905 Views

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 στα γραφεία του ΚΟΑ έκτακτη συνάντηση ανάμεσα στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς και Προέδρων ή εκπροσώπων ποδοσφαιρικών σωματείων της Α’ κατηγορίας. Της συνάντησης ηγήθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας.
Συζητήθηκαν θέματα τεχνικής φύσεως για διευκόλυνση των φιλάθλων να εγγραφούν στο μητρώο για έκδοση κάρτας φιλάθλου. Αποφασίστηκαν μέτρα ενίσχυσης του εξοπλισμού τόσο στα γήπεδα, όσο και στα σωματεία για να μπορούν οι φίλαθλοι να απευθύνονται σε περισσότερους χώρους για έκδοση της κάρτας.
Οι τεχνικοί του Οργανισμού επεξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού και διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματα είναι καθόλα έτοιμα.
Τόσο η ΚΟΠ, όσο και όλα τα σωματεία τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του μέτρου αυτού, ως μέτρο καταπολέμησης της βίας. Είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο είναι νομοθετική ρύθμιση, η πολιτεία έχει αποφασίσει ότι θέλει ασφαλή γήπεδα.
Οι εγγραφές μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 18.000, αριθμός απόλυτα ικανοποιητικός, έχοντας υπόψη ότι η περσινή προσέλευση φιλάθλων ήταν 7003 την πρώτη αγωνιστική , 10721 τη 2η και 18632 τη 3η.
– Στο μεταξύ ο ΚΟΑ υπενθυμίζει το φίλαθλο κοινό:
1. Οποιοδήποτε πρόσωπο, άνω των 14 ετών προτίθεται να προσέλθει στο στάδιο για να παρακολουθήσει αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ποδοσφαίρου ή που έχει διεθνή διάσταση, από τις 25/8/2018 και μετά ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κατέχει και να επιδεικνύει όποτε του ζητηθεί , εκτός από το εισιτήριο, την κάρτα φιλάθλου.
2. Η έκδοση εισιτηρίου είναι εφικτή μόνο με την καταχώρηση του αριθμού μητρώου στο λογισμικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.
3. Κάθε κάτοχος αριθμού μητρώου δικαιούται μόνο ένα εισιτήριο εισόδου.
4. Όσοι από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας δεν έχουν αριθμό μητρώου φιλάθλου δεν θα είναι εφικτή η είσοδος τους στο στάδιο.
5. Εξαιρούνται : Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), με την προϋπόθεση της επίδειξης της επίσημης ταυτότητας ΑμεΑ. Οι συνοδοί ΑμεΑ είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους την κάρτα φιλάθλου και εισιτήριο εισόδου.
• άτομα κάτω των 14 ετών.
• κάτοχοι διαπιστεύσεων του σταδίου, π.χ. μέλη αποστολών, υπάλληλοι σταδίου, δημοσιογράφοι.
Εν όψη των πιο πάνω καλείται το φίλαθλο κοινό όπως εγγραφεί έγκαιρα στο Μητρώο, προς αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας.
Περαιτέρω και για την εξυπηρέτηση του φίλαθλου κοινού, όπου θα διεξαχθούν αγώνες Α΄ Κατηγορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσουν συνεργεία, τα οποία θα κλείσουν δυο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. Ταυτόχρονα οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται όλο το 24ωρο συμπεριλαμβανομένου και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Να σημειωθεί ότι όλα τα πιο πάνω ισχύουν και για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα διεξαχθούν μετά τις 25 Αυγούστου 2018.