19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Σούπερ πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτεσλόνα

By on 13 Αυγούστου, 2018 0 784 Views

Η Μπάρτσα έκλεισε τη σεζόν με νταμπλ και ανοίγει την καινούργια με το 13ο Σούπερ Καπ της, μετά το 2-1 επί της Σεβίλλης. Επιασε πέναλτι στο 90′ ο Τερ Στέγκεν, γκολάρα ο Ντεμπελέ.

Ηταν ένα Σούπερ Καπ διαφορετικό από τα άλλα. Εχει ξαναγίνει να κάνει νταμπλ μία ομάδα και να παίζει με την ηττημένη του τελικού Κυπέλλου, αλλά αυτή τη φορά ήταν η πρώτη με μονή αναμέτρηση στα 35 χρόνια του θεσμού και εκτός των άλλων διεξήχθη στην Ταγγέρη του Μαρόκου. Παρά τις αλλαγές όμως, η πιο κλασική νικήτρια συνέχισε να το κάνει δικό της. Η Μπαρτσελόνα με την ανατροπή και το 1-2 επί της Σεβίλλης το σήκωσε για 13 φορά. Μόνο που στο κάδρο μπήκε κι ο Λιονέλ Μέσι κι ας μην σκόραρε. Ο ηγέτης των Καταλανών πανηγύρισε το 33ο τρόπαιο του με το club, ξεπέρασε τον Αντρές Ινιέστα και είναι ο Νο1 σε τίτλους.

Τα πράγματα ωστόσο, ξεκίνησαν αρνητικά για τους Μπλαουγκράνα και πήγαν και να τελειώσουν έτσι. Ενδιάμεσα όμως το έσωσαν και πήραν το ασημικό. Ο Σαράμπια (9′) πλάσαρε ωραία σε αντεπίθεση, αλλά στο φάουλ του Μέσι (41′) η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Πικέ σε κενή εστία ισοφάρισε για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που είχε αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους (Λενγκλέ, Αρτούρ, Βιδάλ).

Στο 61′ η προς τα πίσω κεφαλιά του Βάσκες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 78′ ο Βάτσλικ είπε διπλό ΟΧΙ σε Λουίς Σουάρες, Μέσι. Στο αμέσως όμως επόμενο λεπτό δεν μπόρεσε παρά να κοιτάζει ανήμπορος τη βολίδα του Ντεμπελέ να πηγαίνει δοκάρι και μέσα. Μόνο που εκεί που όλα έδειχναν Μπαρτσελόνα, στο 90′ λάθος του Ζόρντι Αλμπα και ανατροπή του Μπεν Γιεντέρ από τον Τερ Στέγκεν έφεραν τον Γάλλο επιθετικό στη βούλα του πέναλτι. Η εκτέλεση ωστόσο, δεν ήταν καλή, ο Γερμανός πορτιέρο έπεσε σωστά και ο τίτλος κατέληξε στην τροπαιοθήκη του «Καμπ Νόου».

Σεβίλλη (Πάμπλο Ματσίν): Βάτσλικ, Σέρζι Γκόμεθ, Κίερ, Εσκουδέρο, Μερκάδο (85′ Μπεν Γιεντέρ), Μπανέγα, Μούδο Βάσκες, Ρόκε Μέσα, Σαράμπια (70′ Αλέις Βιδάλ), Χεσούς Νάβας, Μουριέλ (62′ Αντρέ Σίλβα)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Αρτούρ (53′ Κουτίνιο), Ραφίνια (46′ Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (86′ Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.