28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Εύκολα η Σίτι κέρδισε την Άρσεναλ

By on 12 Αυγούστου, 2018 0 603 Views

Ασχημα ξεκίνησε η μετά Βενγκέρ εποχή και ο Παπασταθόπουλος στην Αρσεναλ, καθώς οι πρωταθλητές τους καθάρισαν με 0-2 στο Λονδίνο, ξεκινώντας πορεία προς το repeat.

Από τις τρεις σερί κατακτήσεις της Γιουνάιτεντ (2007-’09) κανείς άλλος δεν το έχει σηκώσει διαδοχικά. Αυτό θέλει να κάνει έπειτα από τόσα χρόνια η Σίτι και ξεκίνησε εμφατικά την πορεία της προς το repeat. Το πέρασμα με 0-2 από το «Εμιρεϊτς» ήταν απίστευτα εύκολο, καθώς οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δεν δέχτηκαν πίεση και άφησαν την Αρσεναλ στο πρώτο ματς της μετά Βενγκέρ εποχής με αρνητική αίσθηση. Το ίδιο δηλαδή που συνέβη και με το ντεμπούτο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε μία ομάδα που πραγματικά τα είχε… χαμένα.

Ο Ελληνας σέντερ μπαξ έπαιξε σε όλον τον αγώνα, ενώ ο Ντίνος Μαυροπάνος έμεινε εκτός αποστολής. Γενικότερα οι Gunners είχαν προβλήματα απουσιών, αλλά και το μοντέλο του Ουνάι Εμερι εμφανίστηκε ασύνδετο στις γραμμές του, ανόρεχτο και με άπειρα λάθη παντού. Αντιθέτως, οι Πολίτες ξεκίνησαν με τρελή πίεση κι αυτό καρποφόρησε στο 14′, όταν ο Στέρλινγκ προσποιήθηκε δύο αντιπάλους και το έστειλε στη γωνία του Τσεχ για το 0-1.

Ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ είχε διπλή σωτήρια επέμβαση (28′) στο φάουλ του Μαχρέζ και στο ριμπάουντ του Λαπόρτ. Η Αρσεναλ άγγιξε την ισοφάριση στο 55′ με το σουτ του Λακαζέτ, όπως και η Σίτι το δεύτερο γκολ όταν ο Αγουέρο βγήκε τετ α τετ, μα νικήθηκε από τον Τσεχ (63′). Στο επόμενο λεπτό όμως τελικά συνέβη το μοιραίο, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να το τελειώνει με μία επαφή. Ετσι διεύρυνε το αήττητο του προπονητή του απέναντι στον Εμερι (7 νίκες, 4 ισοπαλίες) και ξεγύμωσε όλα τα προβλήματα που θα έχει φέτος η Αρσεναλ, η οποία δεν είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Αρσέν Βενγκέρ από τον Σεπτέμβριο του 1996.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς (35′ Λίχσταϊνερ), Γκεντουζί, Τσάκα (70′ Τορέιρα), Ράμσεϊ (54′ Λακαζέτ), Μχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (59′ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ (87′ Σανέ), Αγουέρο (80′ Γκάμπριελ Ζέσους).