28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Λίβερπουλ

By on 12 Αυγούστου, 2018 0 847 Views

Η πρεμιέρα για την Λίβερπουλ ήταν όπως την φαντάζονταν οι οπαδοί της: γκολ ο Σαλάχ, δύο γκολ ο Μανέ, γκολ μέχρι και ο Στάριτζ με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ένταση, μηδέν παθητικό. Το 4-0 επί της Γουέστ Χαμ κρίνεται απόλυτα δίκαιο (έστω και αν το 3-0 ήρθε από θέση οφσάιντ του Μανέ) και οι κόκκινοι ξεκίνησαν εντυπωσιάζοντας μέχρι και τον Κλοπ.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκαν οι διαθέσεις των γηπεδούχων και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Πάσα του Κεϊτά στον Ρόμπερτσον, γύρισμα του τελευταίου και ο Σαλάχ από κοντά έκανε το 1-0 στο 19’. Το μοτίβο δεν άλλαξε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά, απείλησαν ελάχιστα και τα πάντα τελείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μανέ έκανε το 2-0 για να γίνει ο πρώτος παίκτης των κόκκινων που σκοράρει σε τρεις πρεμιέρες μετά τον Μπαρνς το 1992.

Οι παίκτες του Κλοπ δεν χρειάστηκε να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους στην επανάληψη, όμως ήταν τόσο ώριμοι που έφτασαν σε άλλα δύο τέρματα και κυριάρχησαν. Στο 53’ ο Φιρμίνο έδωσε ωραία ασίστ στον Μανέ που έκανε το 3-0, αλλά από καθαρή θέση οφσάιντ, που δεν είδε ο επόπτης. Οι ευκαιρίες ήταν λίγες στη συνέχεια, ακόμη και με αυτό το σκορ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα της προκοπής επιθετικά και το τελικό 4-0 ήρθε στο 88’ με τον Στάριτζ, που είχε μπει ως αλλαγή 24 δευτερόλεπτα νωρίτερα!Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (82’ Σακίρι), Σαλάχ (87’ Στάριτζ), Φιρμίνο (69’ Χέντερσον)

Γουέστ Χαμ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Ράις (46’ Σνόντγκρας), Ογκμπόνα, Μαζουακού, Νόμπλ, Γουίλσιρ, Άντερσον (62’ Ερνάντες), Αρναούτοβιτς (67’ Γιαρμόλενκο), Αντόνιο