25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Νίκη με Ντούρις η Ανόρθωση

By on 27 Ιουλίου, 2018 0 4517 Views

Με νίκη 1-0, ξεκίνησε τον κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων στην Κύπρο η Ανόρθωση , που επιβλήθηκε του Εθνικού στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το γκολ σημείωσε στο 49′ ο Ντούρις, μετά από ενέργεια του Κατσαράβα.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Με 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ρόνι Λέβι. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φελγκέιρας, αριστερά ο Πράνιτς, δεξιά ο Κοφφί και στο κέντρο της άμυνας οι Σίφο και Ντουγκλάο. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Εγγλέζου, δεξιά ο Ράγιος και σε ρόλο χαφ οι Βίκτορ και Ιγκιεμπόρ. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κατσαράβα και Ντούρις.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δέκα λεπτά χρειάστηκε να περάσουν ώστε η Ανόρθωση να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας όταν ο Εγγλέζου με ατομική ενέργεια από αριστερά σημάδεψε τον Κατσαράβα στο ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο ο Γεωργιανός προδόθηκε από το κοντρόλ της μπάλας. Ο Ντούρις δοκίμασε το πόδι του από τα 15 μέτρα χωρίς επιτυχία στο 12ο λεπτό, ενώ έξι λεπτά αργότερα μια μπαλιά του Ράγιο από δεξιά δεν αξιοποιήθηκε.
Στο 30ο λεπτό ο Κατσαράβα με ελιγμό έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο η κάθετη πάσα που επιχείρησε δεν είχε ως στόχο τον Ιγιεμπόρ. Εφτά λεπτά αργότερα ο Αφρικανός έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι ωστόσο το πλασέ του ήταν απογοητευτικό μη μπορώντας να απειλήσει τον Μπογκατίνοφ. Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στον Εθνικό με τον Παπαγεωργίου να πλασάρει τον Φιλγκέιρας από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Πορτογάλο να πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση κρατώντας το μηδέν παθητικό.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Λέβι. Οι Νόσα, Ράγιος και Πράνιτς πέρασαν εκτός, στη θέση τους πέρασαν οι Φύτος, Μπέκα και Οικονομίδης. Οι νεαροί έδωσαν περισσότερη ενέργεια. Στο 49′ Ανόρθωση, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κατσαράβα έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, τροφοδότησε τον Ντούρις που από κοντά έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ζοάο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έφθασε κοντά στο δεύτερο γκολ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καταλήγοντας πάνω από τα δοκάρια. Στο 65′ εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα κεφαλιά του Κατσαράβα κατέληξε άουτ.

Για την Ανόρθωση αγωνίστηκαν: Φιλγκέιρας, Πράνιτς (46′ Μικελτάντζε), Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ (60′ Αρτυματάς), Κοφί, Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ (46′ Οικονομίδης), Ράγιος (46′ Κυριάκου), Εγγλέζου, Ντούρις(60΄Χατζηπασχάλης), Κατσαράβα

Εθνικός Άχνας: Μάρτιν, Ιωάννου, Χριστοφή, Κυπριανού, Ηλία Α, Κώστας Ηλία, Παπαγεωργίου, Νταβόρ, Μαρκόφσκι, Ρόκατς, Κόνε

Σε μια άλλη εξέλιξη, το φιλικό που είχε προγραμματίσει η «Κυρία» για τις 4 Αυγούστου με την Λάρισα ακυρώνεται.