25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας έκανε το καθήκον του…Νίκη-ανατροπή-πρόκριση

Ο Απόλλωνας έκανε το καθήκον του…Νίκη-ανατροπή-πρόκριση

By on 19 Ιουλίου, 2018 0 3707 Views

Ο Απόλλωνας έκανε στο ακέραιο το καθήκον του και πέτυχε τη νίκη 2-0 που ήθελε για να ανατρέψει την άδικη ήττα του πρώτου αγώνα αποκλείοντας την Στούμπρας Λιθουανίας δίνιντας τέλος στην αρνητική παρουσία των ομάδων μας στην Ευρώπη με τις απρόσμενες ήττες του ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωσης.
————————————————————————————————————————————
O Απόλλωνας είχε σε μεγάλη… νύχτα τον Γιούστε που πέτυχε και τα δύο τέρματα, , ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα και πλέον θα αντιμετωπίσει την Ζελέζνιτσαρ του Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς.

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε σε… τροχιά πρόκρισης και θα… έλυνε τα πόδια των παικτών. Έτσι και έγινε! Οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον όμορφο πλασέ του Γιούστε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έκαναν το παιχνίδι τους στη συνέχεια. Είχαν ακόμα 2-3 στιγμές για να κάνουν το 2-0 που θα ήταν σκορ πρόκρισης ωστόσο δεν τα κατάφεραν στο πρώτο μέρος. Η Στούμπρας αν και ήρθε να αμυνθεί μετά το γκολ που δέχτηκε, ανέβηκε για να ψάξει ένα γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα, όμως το γκολ του Γιούστε έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-0.

Η επανάληψη ήταν η… συνέχεια του πρώτου μέρους με τον Απόλωνα να… δείχνει εκ νέου τα δόντια του στους Λιθουανούς και κλείνοντας τους στα τετράγωνα τους. Φαινόταν ότι με την πίεση που έβαλαν οι «γαλάζιοι» το γκολ δε θα αργούσε! Για αυτό και πάλι… ανέλαβε δράση ο Γιούστε! Συγκεκραμένα στο 63’ ο Ισπανός αμυντικός δέχθηκε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Παπουλή στο δεύτερο δοκάρι και σαν κρυφός επιθετικός με πανέμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έγραψε το 2-0 και έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είχε και άλλες καλές φάσεις να… τελειώσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη του Μάρκβιτς στο 90+1’ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλος.

7′ ΓΚΟΛ 1-0. Ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ στο ύψος του πέναλτι, ο Γιούστε με πλασέ άνοιξε το σκορ.

45′ Όμορφη ενέργεια από τον Σαρδινέρο, έδωσε στον Μαγκλίτσα ο οποίος έστρωσε στον Σακέτι και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Γιοσβιάκι σε εντυπωσιακή απόκρουση.

49′ Ο Σα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα, πλάσαρε αλλά ο Βάλε απέκρουσε εντυπωσιακά.

55′ Δυνατό σουτ του Σκέμπρι, δύσκολα σε κόρνερ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Στούμπρας.

63′ ΓΚΟΛ 2-0. Σέντρα του Παπουλή στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιούστε με πανέμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέτυχε το σκορ πρόκρισης για τον Απόλλωνα.

84′ Διπλή ευκαιρία με τον Μάρκοβιτς για τον Απόλλωνα. Έκανε το σουτ ο Σέρβος, απέκρουσε ασταθώς ο Γιοσβιάκι και το δεύτερο του σουτ ήταν απελπιστικά έξω.
87′ Μπαλιά του Μαγκλίτσα, στον Βασιλείου που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

90+1′ Κόρνερ από τον Πίττα κεφαλιά Μάρκοβιτς η μπάλα στο δοκάρι.

Aπόλλωνας (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Κυριάκου, Παπουλής(90΄Πίττας), Σαρδινέρο(68′ Μάρκοβιτς), Σκέμπρι(82′ Ζελάγια), Μαγκλίτσα

Στον πάγκο: Κίσσας, Καρώ, Στυλιανού, Πίττας, Πολίτσι

Στούμπρας (Μπαρέτο): Γιοσβιάκι, Μπίσι, Αλμέιδα, Ναζάρε, Βιλέλα, Ματσαρασβίλι(73′ Αλσένι), Τσερκάουσκας, Σαντάουσκας, Σα, Μάρκος(56′ Γκαλκεβίτσιους), Μπούχαρεμπ(46′ Λίου)

Στον πάγκο: Κβεδάρας, Ρασιμαβίτσιους, Αρμάλας, Ανταναβίτσιους,

Κίτρινες: Παπουλής / Σα, Μπούχαρεμπ, Mατσαρασβίλι, Τσερκάουσκας
Kόκκινες:
Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητές: Ελτοριάν Χαμίτι (Ρίντικερ Τσοκάι, Εγκίν Ντόντα/ Αλβανία)
Θεατές: Περίπου 2000