20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Παγκόσμια ημέρα αθλητικού συντάκτη

Παγκόσμια ημέρα αθλητικού συντάκτη

By on 2 Ιουλίου, 2018 0 856 Views

Σε εκατοντάδες χιλιάδες αθλητικούς χώρους σε όλη την υφήλιο, κάθε ώρα που περνάει λαμβάνουν χώρα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Χάρη στην αμεσότητα, την αμεροληψία και το ταλέντο των αθλητικών συντακτών, εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον πλανήτη ενημερώνονται, κάνουν τις επιλογές τους και διαμορφώνουν την άποψή τους.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη γιορτάζεται στις 2 Ιουλίου, κάθε χρόνο από το 2005. Η ημερομηνία δεν επιλέγηκε τυχαία, καθώς στις 2 Ιουλίου 1924 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Στην Κύπρο η αθλητική δημοσιογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενημέρωσης. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 250 δημοσιογράφοι απασχολούνται σήμερα στον τόπο μας, στον τομέα της αθλητικής ενημέρωσης. Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ επιβάλλεται να ενημερώσουν την κοινή γνώμη γρήγορα και έγκυρα, κρατώντας αμερόληπτη στάση και ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε συγκρουόμενα συμφέροντα.
Ενίοτε το έργο τους γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς καλούνται να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους εργαζόμενοι σε ακατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα παγκοσμίως δεν υπάρχει κανένας Όμιλος που να δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδησεογραφίας και της ενημέρωσης και να μην διαθέτει δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη εορτάζεται προκειμένου να παρακινήσει τους δημοσιογράφους του Αθλητικού Ρεπορτάζ να αναζητήσουν την αριστεία στην επαγγελματική τους εργασία αλλά και να αδράξουν την ευκαιρία και να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο – όχι μόνο τον αθλητικό- τις αξίες του αθλητισμού και το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης.