26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Ακόμα τρία μετάλλια για τον Μάριο Γεωργίου

By on 26 Ιουνίου, 2018 0 513 Views

Σε πρωτοφανή θρίαμβο για τα κυπριακά χρώματα εξελίχθηκε η τελευταία μέρα της Ενόργανης Γυμναστικής στην «Reus Olympic Pavilion» της Ταραγόνα στο πλαίσιο των 18ων Μεσογειακών Αγώνων. Ο Μάριος Γεωργίου ύστερα από το χρυσό της προηγούμενης μέρας στο Σύνθετο Ατομικό, ήταν ο πρωταγωνιστής και στους τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, φτάνοντας τα τέσσερα συνολικά.

Όπως και την προηγούμενη μέρα, φύλαξε το καλύτερο για το τέλος. Αγωνιζόμενος στο Μονόζυγο τελευταίος στη σειρά των οκτώ αθλητών, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με βαθμολογία 14.133. Τέταρτος στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο Ηλίας Γεωργίου με 13.900 βαθμούς, επίδοση η οποία του στέρησε το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 133 χιλιοστά.

Λίγο νωρίτερα, οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν στον τελικό του Δίζυγου. Ο Μάριος Γεωργίου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο αποκομίζοντας από το πρόγραμμα του 14.933 βαθμούς, μόλις 100 χιλιοστά πίσω από τον Τούρκο αθλητή. Ο Ηλίας Γεωργίου κατετάγη 8ος με 13.066 βαθμούς.

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς, όταν ο Μάριος Γεωργίου στην πρώτη του συμμετοχή στους τελικούς στον Πλάγιο Ίππο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 14.500 βαθμούς.

Στους τελικούς αγωνίστηκε και ο Νεόφυτος Κυριάκου, ο οποίος στο Άλμα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με 13.583 βαθμούς κατέλαβε την 6η θέση.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τον Μάριο Γεωργίου και τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη, και όλους τους υπόλοιπους αθλητές, προπονητές και συνοδούς της ομάδας, για την συνολική εμφάνιση και τις πολύ μεγάλες επιτυχίες, όπως επίσης και την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής. Εκφράζει δε την αισιοδοξία ότι οι επιτυχίες αυτές θα δώσουν την πρόσθετη ώθηση στους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων που βρίσκονται στην Ταραγόνα, έτσι ώστε η Κύπρος να ανέβει λίγο ψηλότερα.