28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τέλος ο Λοπετέγκι από την Ισπανία παραμονή του Μουντιάλ!Ποιός ο διάδοχος?

Τέλος ο Λοπετέγκι από την Ισπανία παραμονή του Μουντιάλ!Ποιός ο διάδοχος?

By on 13 Ιουνίου, 2018 0 851 Views

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να απολύσει τον Χουλέν Λοπετέγκι ακριβώς πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα από τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα ανοικτά για το ποιος θα καθίσει στον πάγκο των Φούριας Ρόχας στη διοργάνωση.

Ο σεισμός που προκάλεσε η είδηση της ανακοίνωσης του Χουλέν Λοπετέγκι ως νέου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης οδήγησε την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην απόλυση του 51χρονου τεχνικού την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Από το βράδυ της Τρίτης στο στρατόπεδο της Ομοσπονδίας επικρατούσε μεγάλος εκνευρισμός για τη συμφωνία του Λοπετέγκι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ανακοίνωση των Μερένχες λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ και όλα έδειχναν πως ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπιάλες θα έπαιρνε την απόφαση πάνω του για την απόλυση του Λοπετέγκι.

Το πρωί της Τετάρτης για περίπου δύο ώρες υπήρχαν έντονες συζητήσεις μεταξύ Λοπετέγκι, Ομοσπονδίας και παικτών, με τους τελευταίους να προσπαθούν να πείσουν τον Ρουμπιάλες να αλλάξει απόφαση και να διατηρήσει τον 51χρονο τεχνικό στο τιμόνι.

Οι ποδοσφαιριστές κατέστησαν σαφές στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι ήθελαν να πάνε με αυτόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να μην διαταραχθεί περισσότερο το κλίμα και για κάποια λεπτά φαινόταν ότι το είχαν καταφέρει.

Ωστόσο στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η οποία μάλιστα καθυστέρησε συνολικά για μιάμιση ώρα, ο Ρουμπιάλες ανακοίνωσε την απόλυση του Λοπετέγκι, παραμονή του Μουντιάλ!

«Ευχαριστούμε τον Χουλέν για όλα όσα έκανε γιατί αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που βρισκόμαστε στη Ρωσία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον απολύσουμε. Πρέπει να υπάρξει ένα καθαρό μήνυμα για όλους τους εργαζόμενους στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι υπάρχουν κάποιοι κώδικες που πρέπει να τηρούνται.

Έχω μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, με κατάλαβαν πολύ καλά και πρόκειται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό μαζί με το νέο τεχνικό επιτελείο για να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Ξέρω ότι θα υπάρξει κριτική για ό,τι κι αν συμβεί, αλλά τις αξίες της Ομοσπονδίας τις βάζει η Ομοσπονδία. Εύχομαι στον Χουλέν Λοπετέγκι τα καλύτερα, αλλά δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε αυτό που συνέβη. Θα ήταν ανεύθυνο να μην κάνουμε κάτι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρουμπιάλες.

Τη δεδομένη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σχετικά με τον προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις φήμες να θέλουν την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να περιμένει μια απάντηση μέσα στις επόμενες ώρες από τον τεχνικό της Μπέτις, Κίκε Σετιέν. Την ίδια στιγμή στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και το όνομα του Άλμπερτ Θελάδες, του προπονητή της Κ-21 της Ισπανίας, έχοντας στο πλευρό του τον τεχνικό διευθυντή, Φερνάντο Ιέρο.

«Δεν ξέρουμε κάτι ακόμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Όταν ξέρουμε κάτι θα σας το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε ο Ρουμπιάλες.