25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων της ΕΠΟΠΛ

By on 12 Ιουνίου, 2018 0 915 Views

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία η ετήσια εκδήλωση των βραβεύσεων της αγροτικής Ομοσπονδίας ΕΠΟΠΛ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην παρουσία μεγάλου αριθμού φίλων και εκτιμητών του έργου της, βράβευσε τους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής περιόδου τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Τα Πρωταθλήματα της ΕΠΟΠΛ διένυσαν μια πετυχημένη χρονιά και στα αξιοσημείωτα η άνοδος του Κορμακίτη στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.
Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην εκδήλωση των βραβεύσεων της ΕΠΟΠΛ παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Ανθούλης Μυλωνάς.
«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας. Κατά γενική ομολογία η ΕΠΟΠΛ έχει βάλει το δικό της στίγμα στο ποδόσφαιρο και στα κοινωνικά δρώμενα της επαρχίας Λευκωσίας.
Οι βραβεύσεις είναι η ηθική ανταμοιβή των ανθρώπων που από πραγματική αγάπη για τα σωματεία τους και το ποδόσφαιρο θυσιάζουν χρόνο και κόπο για να υπηρετήσουν το αγροτικό ποδόσφαιρο που αποτελεί το κύτταρο του ποδοσφαίρου και των τοπικών κοινωνιών. Η ΕΠΟΠΛ και τα σωματεία της διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες της επαρχίας Λευκωσίας» ανέφερε αρχικά ο κ. Μυλωνάς στο χαιρετισμό του και συνεχίζοντας τόνισε:
«Σε αυτή την διαδρομή από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, από τις τάξεις της ΕΠΟΠΛ ξεκίνησαν την πορεία τους Σωματεία και ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα της ΚΟΠ.
Η ΕΠΟΠΛ και τα σωματεία της δεν έχουν μόνο ποδοσφαιρική δράση. Είναι σημαντικός ο ρόλος τους στις Εθνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που είχαν και έχουν στόχο να κρατήσουν την νεολαία των κοινοτήτων μακριά από ανεπιθύμητες εξαρτήσεις στις δύσκολες ημέρες της εποχής μας.
Η ενοποίηση του ποδοσφαίρου μας με την ένταξη του αγροτικού στην ΚΟΠ επί Προεδρίας του αείμνηστου Κωστάκη Κουτσοκούμνη το 2011αποτέλεσε απόφαση σταθμό για την Ομοσπονδία μας για την οποία, νιώθουμε περήφανοι αλλά και δικαιωμένοι στο πέρασμα χρόνου.
Σας μεταφέρω διαβεβαίωση του νέου Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα ότι, η στήριξη και αναβάθμιση του Αγροτικού Ποδοσφαίρου αποτελούν κομμάτι των προτεραιοτήτων του.
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους, γιατί η διάκριση σε αυτό το επίπεδο, είναι ίσως σημαντικότερη από τις διακρίσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αφού, όλοι σας, θυσιάζεται κόπο και χρόνο χωρίς οικονομικό όφελος».
Αναλυτικά οι βραβεύσεις της φετινής χρονιάς:

Επίλεκτη Κατηγορία
Πρωταθλήτρια – ΘΟΙ Καπέδων
Δευτεραθλήτρια – ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ Αγίων Τριμιθιάς
Τριταθλήτρια – Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ
Τετραθλήτρια – ΑΤΕ/ΠΕΚ Εργατών
Κύπελλο
Κυπελλούχος – Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ
Φιναλίστ – ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ Αγίων Τριμιθιάς
Ενιαία Κατηγορία
Πρωταθλήτρια – ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Τσέρι F.C.
Δευτεραθλήτρια – ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ) Χάρτζιας
Τριταθλήτρια – ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ Ξυλιάτου
Τετραθλήτρια – ΟΧΕΝ Περιστερώνας
Ομάδες συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας: ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου, ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ Κλήρου, ΛΕΝΑΣ Χανδριών, ΠΑΟ Κάτω Μονής, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αγίου Δομετίου
Ομάδες συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Ενιαίας Κατηγορίας: Άρακας Λαγουδερών / Σαράντι, ΑΡΗΣ Πέρα Ορεινής, ΑΧΙΛΛΕΑΣ Πλατανιστάσας, ΑΠΟΑ Άλωνας
Ομάδες Ήθους
Επίλεκτη Κατηγορία: ΘΟΙ Καπέδων, ΠΑΟ Κάτω Μονής
Ενιαία Κατηγορία: ΑΡΑΚΑΣ Λαγουδερών, Σαράντι, ΑΡΗΣ Πέρα Ορεινής
Σκόρερ
Επίλεκτη Κατηγορία: Δημήτρης Μάρης ΘΟΙ Καπέδων (ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ Κλήρου)
Ενιαία Κατηγορία: Αντώνης Αντωνίου ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΡΙ F.C.
Ειδικές τιμητικές βραβεύσεις
Ανδρέας Κακουλλής – Επίτιμος Πρόεδρος ΕΠΟΠΛ
Επίτιμα μέλη ΔΣ ΕΠΟΠΛ: Γεώργιος Παπαθανασίου, Διομήδης Φιλίππου, Ανδρέας Πέτρου
Ανδρέας Σμυρίλλης – Πρώην Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Carlsberg
Ειρήναρχος Θεοδώρου – Πρώην Πρόεδρος Δικαστικής Επιτροπής